UNIEK: Uitgezette Siberische tijger bevalt in het wild van welpjes

Zolushka, een Siberische tijger die in 2012 werd opgevangen door het IFAW en een jaar later gerehabiliteerd weer werd uitgezet, is gefotografeerd met twee jonge welpjes. De foto is genomen door een camera met bewegingssensoren in het Bastak natuurreservaat in het oosten van Rusland.

Van de Siberische tijger zijn nog ongeveer 500 exemplaren in de hele wereld in leven. De grootste bedreigingen waarmee de dieren te maken hebben, is illegale stroperij en het verlies van habitat. Zolushka, de Russische naam voor Assepoester, werd in 2012 als wees gevonden. Haar moeder is waarschijnlijk door stropers om het leven gebracht.

"We zijn ontzettend blij dat Zolushka nu moeder is geworden van twee gezonde welpjes", zegt Masha Vorontsova, hoofd van het IFAW Rusland. "Dit is waar me allemaal op hoopten toen we haar in 2013 hebben uitgezet. De foto laat zien dat ze zich volledig heeft aangepast aan een leven in het wild en inmiddels succesvol kan jagen, een partner kan vinden om mee te paren en nu dan zelf een nieuwe generatie Siberische tijgers kan gaan grootbrengen."

Wetenschappers verbonden aan het IFAW monitoren Zolushka al sinds haar rehabilitatie. Ze is uitgerust met halsband met een radio- en satellietverbinding om haar bewegingen in kaart te brengen. Rangers volgen sporen in het veld en controleren door middel van de vele camera's met bewegingssensoren de conditie van de tijger.

In mei en juni van vorig jaar zette het IFAW in samenwerking met Russische partners nog eens vijf Siberische tijgers uit, het grootste aantal dat ooit gerehabiliteerd werd teruggebracht in het wild.

---

Over het IFAW
Met projecten in meer dan 40 landen redt het IFAW individuele dieren, beschermt hele populaties en zet zich in voor het behoud van kostbare leefgebieden. Voor meer informatie, kijk op www.ifaw.org. Volg ons ook op Facebook en Twitter.

Perscontact
Rob Schaap, communicatie IFAW Nederland: +31 624385931 of rschaap@ifaw.org

IFAW (International Fund for Animal Welfare)

plaats:
Moskou

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234