Overijsselse ondernemer verwacht 2015 goed af te sluiten

Omzetverwachting- en realisatie van provincies lopen sterk uiteen

Almere, 10 december 2015 - MKB'ers, gevestigd in de provincie Overijssel, verwachten het vaakst van alle provincies dit jaar af te kunnen sluiten met omzetgroei. Van hen denkt 64 procent voor het einde van 2015 groei te realiseren. Dat blijkt uit de MKB Marktmonitor van Unique, waarin 2.142 MKB'ers zijn ondervraagd door onderzoeksbureau Motivaction.

Welke provincies hebben nog meer hoge verwachtingen over de omzetontwikkelingen voor dit jaar? De provincie Overijssel wordt op de voet gevolgd door Noord-Holland (57%). Noord-Brabant en Flevoland (beide 55%) staan beiden op de derde plek. Daarentegen geven de Gelderse, Utrechtse, Zuid-Hollandse en Friese MKB'ers het vaakst aan dat zij een omzetdaling verwachten (allen 12%). Wat betreft de omzetrealisatie van 2014 is een top drie te destilleren. Noord-Holland (51%) heeft een jaar van groei achter de rug. Limburg (24%) en Overijssel (21%) volgen en maken de top drie compleet.

Zijn de verwachtingen van vorig jaar uitgekomen?
Een interessante vraag is of de omzetverwachtingen van de Nederlandse MKB'ers zijn uitgekomen. Opvallend is dat vorig jaar ondernemers uit Flevoland het vaakst een omzetstijging verwachtten voor 2014. Deze positieve voorspelling heeft niet geresulteerd in een nummer één positie in de top drie. Hun Friese concullega's waren het meest negatief in 2014.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: "Hoe de resultaten ook zijn uitgevallen, of gaan uitvallen, voor elke ondernemer geldt dat de tijden zijn veranderd. Daarmee staan ze allemaal voor een nieuwe uitdaging: hoe houd ik mijn personeelsbestand zo klein mogelijk en zet ik deze zo effectief mogelijk in? Oftewel, minimaal personeelsrisico, maximaal resultaat. Het gaat niet meer uitsluitend om continuïteit voor de korte termijn of om het overleven, zoals in de crisisjaren. Het gaat weer om écht toekomstperspectief."

------
Noot voor de redactie: Wegens het relatief geringe aantal respondenten uit de provincies Drenthe, Groningen en Zeeland, kunnen over deze provincies geen uitspraken gedaan worden.

Over MKB Marktmonitor 2015
Het onderzoek van Unique en Motivaction richt zich op bedrijven met maximaal 500 medewerkers. In deze zevende editie van de MKB Marktmonitor zijn Unique en Motivaction nagegaan wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn op het gebied van omzet, personeel en duurzame inzetbaarheid. Tussen maart en mei van 2015 namen medewerkers van Unique en Technicum persoonlijke of digitale interviews af bij 2.142 ondernemers. Het rapport is aan te vragen via: http://www.unique.nl/marktmonitor

Over Unique
Unique startte ruim 40 jaar geleden als uitzender met een bijzonder oog voor het talent van mensen en onderscheidde zich met haar persoonlijke en kwalitatieve dienstverlening. Vandaag de dag is Unique uitgegroeid tot een brede HR-dienstverlener. Nog steeds actief in arbeidsbemiddeling, maar biedt daarnaast een breed palet aan HR-diensten en -producten. Unique stelt zich als doel om alle HR-vraagstukken van ondernemers in te vullen. Online en offline, tijdens kantooruren en daarbuiten. Onze grootste kracht is onze verbeeldingskracht. We kijken naar wat er is. En we kijken naar wat er kan komen, naar de wereld van morgen. Unique gelooft in innovatie en biedt een nieuw type HR‐dienstverlening. Toegankelijk. Deskundig. Op maat.

Unique. Werk aan morgen.

Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl en op www.peoplebusiness.nl

Over Motivaction
Motivaction is een fullservice onderzoeksbureau dat voor zijn opdrachtgevers kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksspecialismen combineert met kennis van organisaties en de omgeving waarin deze actief zijn. Motivaction maakt onderzoeksresultaten toepasbaar en plaatst die in de context van maatschappelijke ontwikkelingen. Deze aanpak biedt draagvlak voor vervolgstappen.

-------
Meer informatie
Marcommit
Lisanne van der Drift
035-5822730
unique@marcommit.nl

Unique

plaats:
Almere
website:
www.unique.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234