Speciale Nuon Kerstactie dankzij gulle gever

Toen Joyce Prins een donatie wilde doen om een gezin warm door de winter te helpen door een betalingsachterstand op de energierekening te voldoen, stond ze bij verschillende energiebedrijven helaas voor een dichte deur. Nuon raakte echter zo geïnspireerd door het initiatief van deze 36-jarige moeder uit Den Helder, dat besloten is haar te helpen met haar missie. Met de Nuon Kerstactie die vandaag start kunnen hopelijk nog meer gezinnen op een zelfde manier geholpen worden.

Joyce wilde met haar donatie een lichtpunt kunnen bieden in donkere dagen en dat wil Nuon graag ondersteunen. De Nuon Kerstactie maakt het mogelijk dat anderen haar voorbeeld kunnen volgen. Aanvullend op de donatie van Joyce, scheldt Nuon daarom de bijkomende incassokosten van het gezin met een betalingsachterstand kwijt én gaat een energieadviseur langs om te kijken hoe er structureel iets gedaan kan worden aan het energieverbruik - mits het gezin daar voor open staat. Dit gebeurt niet alleen bij de donatie van Joyce, maar voor iedereen die Joyce' inspirerende voorbeeld wil volgen. Meer informatie over het initiatief van Joyce en onze kerstactie is te vinden op www.nuonaanuit.nl

Hartverwarmend
Cindy Kroon, directeur Klanten bij Nuon, licht toe: "Energiebewustzijn creëren en het zorgvuldig omgaan met klanten in financiële nood zijn twee thema's waar we ons als Nuon al jaren hard voor maken. We vinden het geweldig dat mensen als Joyce Prins met zo'n voorstel komen. Natuurlijk, toen het telefoontje van Joyce bij Nuon binnenkwam, krabden we ons in eerste instantie ook even achter de oren. Het is toch een wat ongebruikelijk verzoek. Maar aan zo'n hartverwarmende oproep geven we graag gehoor - zo zorgen we met elkaar, voor elkaar."

Energiebewustzijn
Nuon adviseert mensen om regelmatig stil te staan bij het energiegebruik. Cindy Kroon: "Soms moet je eerst iets uit zetten om iets anders aan te zetten. Tijdens de komende feestdagen stellen wij daarom voor 'lichten uit, kerstgedachte aan'. Het voorstel van Joyce past wat ons betreft goed in een periode van bezinning, vooruitkijken en tijd maken voor elkaar. Zet iets uit en geef elkaar energie. Het kan meer opleveren dan je denkt."

Armoede
Armoede en financiële nood zijn groeiende problemen in onze maatschappij.
Ondanks economisch herstel blijven de schulden van huishoudens in Nederland ook in 2015 groeien waardoor steeds meer mensen te kampen hebben met schulden. Hulp komt vaak pas als het al te laat is. Eerder ingrijpen lijkt veel effectiever. Voor de mensen met schulden zelf, maar ook voor schuldeisers en de maatschappij. Als 'top drie' schuldeiser, naast de zorgverzekeraars en woningbouwcorporaties, zijn problematische schulden zeer relevant voor energieleveranciers. En met een marktaandeel van 25% heeft ook Nuon te maken met dit maatschappelijk probleem. We hebben daarmee een verantwoordelijkheid naar onze klanten.

Meer informatie
Nuon Mediarelaties, Anouk IJfs
Telefoon: 088 098 88 88, E-mail: mediarelaties@nuon.com, http://nuon.com/nieuws/
Twitter: @Nuonnieuws

N.V. Nuon Energy

plaats:
Amsterdam
website:
http://nieuws.nuon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234