Met hersenletsel zwemmen dankzij Edwin vd Sar Foundation

Overal in Nederland al een succes, maar in Amsterdam was het nog niet mogelijk: zwemmen voor mensen met hersenletsel. Sporten en zwemmen helpt bij het herstel na hersenletsel, bijvoorbeeld na een CVA. Gesteund door de Edwin van der Sar Foundation biedt Nieuw Amstelrade mensen met hersenletsel de gelegenheid om te zwemmen. Elke maandag wordt er gezwommen in het aangepaste bad van het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord.

Zwemmen is goed voor herstel
Omdat in water een gevoel van gewichtsloosheid ontstaat, is zwemmen zeer geschikt voor het verbeteren en onderhouden van conditie, spierkracht, souplesse en het evenwichtsgevoel. Annemarie van der Sar, voorzitter van de Foundation en ervaringsdeskundige, vertelt: "Zwemmen in reguliere zwembaden is lastig voor mensen met hersenletsel: te veel prikkels en niet de juiste hulpmiddelen leiden tot onzekerheid. De drempel om te gaan zwemmen is hoog. Dat wil de Edwin van der Sar Foundation veranderen samen met Nieuw Amstelrade, een innovatieve zorgorganisatie voor mensen met een lichamelijke beperking. Naast het sportief bezig zijn biedt het zwemmen ook gezelligheid en lotgenotencontact".

Voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel
Het zwemproject is voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel. Dat is hersenletsel dat tijdens het leven ontstaat, bijvoorbeeld door een CVA (beroerte), een ongeluk of een ziekte die de hersenen aandoet. Het zwemproject is er voor thuiswonende mensen met NAH die redelijk zelfstandig kunnen zwemmen. Het zwembad is uiteraard rolstoeltoegankelijk, verwarmd en voorzien van tilliften. Er zijn ook drijfmiddelen aanwezig.

Aanmelden kan via zwemmen@nieuwamstelrade.nl.

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met:
Thomas Rietkerk, Nieuw Amstelrade
Mail: trietkerk@nieuwamstelrade.nl
Telefoon: 06 - 2044 0508

Nieuw Amstelrade

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234