a.s.r. Leven zet stap in variabiliseren kosten

Finavista, specialist in migratie en datakwaliteit, en Keylane, leverancier van oplossingen voor de verzekerings- en pensioensector, maken bekend dat het eerste deel van de portefeuille levensverzekeringen van a.s.r. Leven is gemigreerd naar het polis-administratiesysteem LeanApps Life.

De komende periode worden meer leven-portefeuilles gestandaardiseerd en overgezet naar de schaalbare oplossing. Op deze wijze borgt a.s.r. Leven voor de lange termijn zowel de beheersbaarheid van kosten als de continuïteit en kwaliteit van dienstverlening aan haar klanten.

In het verleden hebben levensverzekeraars een grote diversiteit aan producten aangeboden. Het merendeel van deze producten wordt niet meer verkocht, maar loopt voor bestaande klanten nog wel jarenlang door waardoor de beheerskosten een probleem zijn geworden. Dit zijn de zogenaamde 'closed-book'-producten.

Quotes
Pauline Derkman, adjunct-directeur a.s.r. Leven: "We zijn zeer tevreden over de migratie die heeft plaatsgevonden, zodat wij ook in de toekomst goede dienstverlening aan onze klanten kunnen bieden. We zien met vertrouwen de volgende migraties tegemoet."

Marcel Schenk, Managing Director Finavista: "De veranderingen in de levenbranche zijn onomkeerbaar. Wij zijn trots op het feit dat we met onze migratie-oplossing samen met Keylane, a.s.r. Leven hebben kunnen helpen met een eerste belangrijke stap in het oplossen van de closed-book problematiek".

Ralf Timmer, Executive Board Member Keylane: "Door de goede samenwerking tussen a.s.r. Leven, Finavista en Keylane hebben wij in minder dan een jaar tijd een compleet nieuwe polisadministratie voor de service books van a.s.r. geïmplementeerd, inclusief portalen voor het intermediair en de eindklant. Kosten worden beheersbaar voor de lange termijn door de combinatie van standaardisatie van producten en LeanApps Life als schaalbaar administratiesysteem".


Nieuwspunten
- a.s.r. Leven heeft een eerste stap gezet in het variabiliseren van de kosten en het oplossen van de 'closed-book'-problematiek waarmee de gehele sector kampt;

- Door de combinatie van standaardisatie van producten en LeanApps Life als schaalbaar administratiesysteem worden voor de lange termijn de kosten beheersbaar en de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening geborgd;

- In vervolg worden ook de overige delen van de portefeuille levensverzekering door Finavista gestandaardiseerd en overgezet naar de schaalbare oplossing.

Over Finavista
Finavista is sinds 2003 actief in de markt van verzekeraars en pensioenuitvoerders op het gebied van optimalisatie, digitalisering en innovatie. Onderdelen van onze dienstverlening zijn verbetering van datakwaliteit, het migreren en rationaliseren van portefeuilles alsmede het digitaliseren van processen. Gerenommeerde verzekeraars en pensioenuitvoerders kiezen voor Finavista vanwege de specialistische kennis gecombineerd met een solide werkwijze en TÜViT-gecertificeerde tooling. Met haar aanpak heeft Finavista de afgelopen jaren tientallen grootschalige portefeuille-migraties en productrationalisaties succesvol voor haar klanten gerealiseerd. www.finavista.nl

Over Keylane
Keylane is marktleider in de Benelux van flexibele SaaS-oplossingen voor de kernprocessen van leven- en schadeverzekeraars en pensioeninstellingen. Met kantoren in Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk is het onze ambitie om de nummer één van Europa te worden. Meer dan 90 gerenommeerde verzekeraars en pensioeninstellingen zijn al tevreden gebruikers van onze oplossingen. Onze klanten ervaren meerdere voordelen van de Keylane-oplossingen, waaronder kostenreductie, verkorting van de time-to-market en een hogere klanttevredenheid. Met onze volledige focus op de pensioen- en verzekeringsmarkt en een gedreven, deskundig team van medewerkers kunnen we snel en adequaat inspringen op veranderingen in de markt. Met onze diepgaande kennis van de industrie en technologie van wereldklasse, is het ons ultieme doel om altijd de beste oplevering te bieden voor al onze klanten. www.keylane.com

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Finavista: Seher Ural, Marketing & Public Relations
Telefoon: 088 003 79 00 of ural@finavista.nl

Keylane: Kim Leemreize, Marketing & Communications
Telefoon: 088 404 59 74 of kim.leemreize@keylane.com

Finavista B.V.

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234