FRIS breidt uit in maatschappelijk vastgoed; meerderheidsbelang Dyade

Meerderheidsbelang in Dyade Huisvesting & Vastgoed

FRIS breidt uit in maatschappelijk vastgoed

FRIS Investment Care heeft een meerderheidsbelang verworven in Dyade Huisvesting en Vastgoed B.V. De participatie past in het expansiebeleid van market challenger FRIS. 'Eén van onze speerpunten is om een toonaangevend specialist te worden op het gebied van maatschappelijk vastgoed. Deze vergaande samenwerking met Dyade - gespecialiseerd in advisering van scholen op het gebied van gebouwonderhoud in heel Nederland - is daarvoor de volgende stap', aldus Marc Poelmann, directeur van FRIS Investment Care.

FRIS is gespecialiseerd in het beheer van commercieel vastgoed. Sinds 2013 kent FRIS een afdeling Maatschappelijk Vastgoed. 'Gebleken is dat onze expertise van de vastgoedmarkt voor professionele beleggers, goed toepasbaar is in het veld van maatschappelijk vastgoed.'

Kosteneffectiviteit verhogen

FRIS weet substantiële kostenbesparingen te realiseren voor opdrachtgevers uit het maatschappelijk veld, waaronder zorginstellingen en scholen. Geld dat vervolgens weer kan worden ingezet voor bijvoorbeeld verbetering van schoolgebouwen. De kwaliteit van het gebouw draagt in belangrijke mate bij aan de aantrekkelijkheid van de onderwijsinstelling, en kan zowel medewerkers als leerlingen stimuleren naar beste vermogen te presteren. 'We zien dan ook een grote meerwaarde van deze bundeling van krachten met FRIS voor onze bestaande relaties', stelt Frank Tromp, Algemeen directeur van Dyade. 'We zien nog veel verbetermogelijkheden in het onderwijsveld en met de kennis en kunde van FRIS kunnen we een nog beter, kosteneffectiever en completer pakket aan diensten aanbieden aan onze relaties. Dat past in onze missie: de bedrijfsvoering, waaronder de huisvesting, van onderwijsinstellingen ondersteunen en verbeteren.'

70 medewerkers
Dyade Huisvesting en Vastgoed B.V. blijft onder de huidige naam opereren. 'We gaan onder meer de dienstverlening uitbreiden voor bestaande en nieuwe relaties, bijvoorbeeld met een dienstenpakket voor scholen dat volledige ontzorging op het gebied van technisch beheer garandeert, inclusief advisering van scholen op het gebied van duurzaamheid.' Door de participatie - waar verder geen financiële details van bekend worden gemaakt - is FRIS gegroeid naar ruim 70 medewerkers.
Meer informatie: http://www.dyade.nl/index.php/huisvesting-en-vastgoed

Over FRIS
FRIS behoort tot de Top 5 zelfstandige vastgoedbeheerders van Nederland. De organisatie profileert zich als de ontzorgende partner en het aanspreekpunt voor nationale en internationale partijen bij het beheren, bemiddelen en (her)ontwikkelen van hun objecten, inclusief het faciliteren van het optimaal mogelijke rendement. Als full service vastgoed dienstverlener is FRIS actief vanaf initiatief tot en met implementatie en uitvoering van vastgoedprojecten. FRIS is een familiebedrijf en is opgericht in 1923.
Meer informatie: www.frisgroep.nl

Over Dyade
Dyade is dé specialist in bedrijfsvoering voor het onderwijs. Dyade is de grootste dienstverlener in het onderwijs en ondersteunt onderwijsinstellingen met raad en daad met de financiële en personele administratie en bij de bedrijfsvoering. Hierdoor kan de schoolleiding meer aandacht geven aan de leercultuur,aan docenten, ouders, leerlingenresultaten en leermiddelen. Dit is belangrijk voor een goede school, goede docenten en goed onderwijs.
Meer informatie: http://www.dyade.nl

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Marc Poelmann
Directeur Fris Investment Care
06 55 113952
m.poelmann@frisic.nl

FRIS Real Estate

plaats:
Amsterdam - Bergen op Zoom

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234