'Rise and Shine-ontbijtfeest' voor kinderen Emma Kinderziekenhuis

Eerste Ronald McDonald Huis in Nederland en Europa bestaat 30 jaar en het Emma Kinderziekenhuis bestaat 150 jaar

Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam bestaat dit jaar 30 jaar en het Emma Kinderziekenhuis 150 jaar. Op 10 december 2015 wordt er stilgestaan bij de jarenlange samenwerking, met een speciaal ontbijt voor alle kinderen die op dat moment in het Emma Kinderziekenhuis verblijven en hun ouders. Medewerkers van het EKZ en Ronald McDonald Huis AMC zullen ook aanschuiven.

Ronald McDonald Huis AMC is het eerste 'logeerhuis' voor ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen van Nederland én Europa. Prinses Margriet opende op 6 maart 1985 de deuren van het Huis, dat door medewerking van kinderkankerspecialist prof. dr. Tom Voûte tot stand is gekomen. Sindsdien hebben duizenden ouders van zieke kinderen die in het Emma Kinderziekenhuis AMC zijn opgenomen er gelogeerd. Sommigen een dag, anderen zelfs maanden tot een jaar.

Nanda Koeman zal deze ochtend stilstaan bij de geschiedenis van het Huis en de belangrijke band tussen het Emma Kinderziekenhuis en Ronald McDonald Huis. De iconische Ronald McDonald-clown zal deze ochtend zorgen voor een lach op vele gezichten!

Tijdschema:
08.00 - 08.15 Inloop
08.15 - 08.20 Welkom door prof. Dr. Hans van Goudoever,
Hoofd kindergeneeskunde VUmc Hoofd Emma kinderziekenhuis AMC
08.20 - 08.30 Korte presentatie Nanda Koeman, aansluitend overhandigen Fotoboek Ronald McDonald Huis aan het Emma Kinderziekenhuis
08.30 - 09.15 Ontbijt. Tijdens ontbijt zal de Ronald McDonald Clown een act verzorgen
09.15 - 09.20 Dankwoord - afsluiting

Adres:
Emma Kinderziekenhuis AMC
Emmaplein, G8N
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam

Korte geschiedenis van Ronald McDonald Huis AMC en Emma Kinderziekenhuis
Kinderkankerspecialist prof. dr. Tom Voûte maakt begin jaren '80 in Amerika kennis met de Ronald McDonald Huizen en is direct overtuigd van de noodzaak van zo'n Huis in Nederland; zieke kinderen kunnen niet zonder hun ouders. Het bevordert het genezingsproces als ouders dichtbij hun kind zijn. Hij krijgt steun van McDonald's Nederland, van ouders van ex-patiëntjes en medewerkers van het Emma Kinderziekenhuis (EKZ). Zij richten samen de Stichting Familieverblijf Emma Kinderziekenhuis AMC op. Op 6 maart 1985 opent Prinses Margriet het allereerste Ronald McDonald Huis in Nederland én Europa, in Amsterdam.

Over Ronald McDonald Huis AMC
Ronald McDonald Huis AMC is meer dan alleen een bed vlakbij het ziekenhuis; het is voor ouders van zieke kinderen ook een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers. Er zijn faciliteiten zoals een keuken, wasruimte en zitkamers, zodat het gezinsleven nog enigszins kan doorgaan. De dagelijkse leiding van het Huis is in handen van een klein managementteam, dat hulp krijgt van maar liefst 140 vrijwilligers. Zonder hen zou het Ronald McDonald Huis niet kunnen bestaan. Ronald McDonald Huis AMC is onderdeel van het Ronald McDonald Kinderfonds, dat 15 'logeerhuizen' biedt op loopafstand van het ziekenhuis. Zo hebben kinderen hun ouders altijd dichtbij. Ronald McDonald Huis AMC krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

Noot voor de redactie (niet ter publicatie):
Neem voor meer informatie, interviews of beeldmateriaal contact op met
Carla van Burik, Stafadviseur Communicatie Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam. Tel. 020-5662131, Mail c.a.vanburik@amc.uva.nl

Of met: Karin Alberts, assistent manager van Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam
Tel. 020-6964746. Mail k.alberts@ronaldmcdonaldhuis.nl

Of kijk voor meer informatie op www.amc.nl/ekz of www.ronaldmcdonaldhuisamsterdam.nl

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234