Burgemeester Aboutaleb reikt jubileumboek uit aan Korps Mariniers

Vrijdag 11 december om 18:00 uur zal burgemeester Aboutaleb in het Mariniersmuseum een jubileumboek aanbieden aan het Korps Mariniers ter viering van het 350 jarig bestaan. Het eerste boek wordt uitgereikt aan de commandant van het Korps Mariniers, brigadegeneraal mr. Richard Oppelaar. Met de titel "Wereldwijd aan de Maas. Het Korps Mariniers en Rotterdam" wordt de duidelijke verwantschap in mentaliteit en historische verbondenheid tussen beiden benadrukt. De uitreiking vindt nadrukkelijk plaats voorafgaand aan de lustrumviering en defilé over de Coolsingel op 12 december, omdat het boek bedoeld is als cadeau aan alle actief dienende mariniers.

Wereldwijd aan de Maas. Het Korps Mariniers en Rotterdam
Het boek wordt uitgegeven door 2010uitgevers met het Mariniersmuseum als coproducent en is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Rotterdam en het Korps Mariniers. De auteur: historicus Klaas Kornaat, was voorheen o.a. verbonden aan het Centrum voor Bedrijfsgeschiedenis van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het boek geeft een beschrijving van de onlosmakelijke verbondenheid van het Korps Mariniers met de stad Rotterdam. Zowel de stad als de mariniers combineren hun waardering voor traditie met een innovatieve blik naar de toekomst. Het Rotterdamse motto 'Geen woorden, maar daden' sluit naadloos aan bij de mariniers. Bovendien betrekken beide nadrukkelijk het buitenland bij hun ambities. Iets dat als rode draad het boek vormt.

Het Mariniersmuseum de plek waar stad en het Korps bijeen komen
Het Mariniersmuseum is gevestigd in het Maritieme District van Rotterdam dat in de meidagen van 1940 het decor vormde voor de strijd om de Maasbruggen en de uiteindelijke capitulatie van Rotterdam. De mariniers hebben een grote rol gespeeld in de verdediging van de stad. Het museum als locatie voor de boekuitreiking is dan ook niet toevallig gekozen. In de vaste museumpresentatie "Mariniers 010, thuisbasis Rotterdam" kunnen bezoekers zelf ontdekken hoe de band tussen de stad en het Korps Mariniers is ontstaan.

Corporate identity
Het Mariniersmuseum is gevestigd aan de Wijnhaven 7-13. Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 11:00 tot 17:00 kunnen bezoekers kennis maken met de elite eenheid Korps Mariniers. Nederlandse zeesoldaten, die vechten op de grens van land en water. En dat al sinds 1665. Het museum is voor jong en oud, met o.a. een familietentoonstelling "Expeditie speurneus, 2.0" waarin kennis gemaakt wordt met het militair spoorzoeken, een van de specialiteiten van het Korps Mariniers.

Voor beeldmateriaal en achtergrondinformatie wordt u verwezen naar http://www.mariniersmuseum.nl/meer-museum/pers/ of neem contact op met Ruth Bergmans, mail@ruthbergmans.com, tel 06-50 49 90 76. Of kijk op www.2010uitgevers.nl

Mariniersmuseum

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234