Senior financials gaan voor carrièrestap in 2016 maar blijven kritisch

Dat blijkt uit de jaarlijks terugkerende enquête gericht aan 10.000 senior finance professionals van LIME Search&Connection. De reden om in 2016 van werkgever te wisselen is een combinatie van een uitdagender baan, een verbetering van salaris en concrete groeimogelijkheden. 80% van de ondervraagden hoopt in 2016 een carrièrestap te maken.

Uit ons onderzoek van najaar 2014 waarin we ruim 10.000 senior finance, tax en treasury professionals vroegen naar hun carrière wensen voor 2015, bleek dat ruim 83% een nieuwe functie ambieerde in 2015. De onderzoeksresultaten van dit jaar waarin we dezelfde groep gevraagd hebben naar de gerealiseerde ambities en hun wensen voor 2016, blijkt dat maar 23% daadwerkelijk een nieuwe baan heeft gevonden.

Emile Ipenburg, partner van LIME, zegt hierover: "Ondanks de grote wens om van baan en werkgever te wisselen is in 2015 wel gebleken dat een zeer groot deel is blijven zitten. Een gebrek aan uitdagende kansen, salarisverbetering en doorgroei zijn de voornaamste redenen voor het niet overstappen naar een nieuwe baan. We zien dit niet wezenlijk veranderen in 2016. Ook daarin is met 80% de wens voor verandering groot, de kritische blik ook. "

Senior finance professionals hebben behoefte aan een prikkelende omgeving en een uitdagend takenpakket en als dit of uitzicht daarop niet wezenlijk verschilt van hun huidige functie, is de trigger voor verandering niet groot genoeg en blijft men zitten. Als daarbij ook een stap in salaris uitblijft, zal de huidige professional er eerder voor kiezen om te blijven. Ondanks dat ruim 72% zeer positief is over de economische ontwikkelingen in 2016 lijkt opportunisme toch niet de realiteitszin in te halen.

De belangrijkste bevindingen uit de LIME CareerIndex 2016 op een rij
1. Ruim 82% van de Senior Finance Professionals gaf in 2014 aan te willen wisselen van baan. 23% heeft dit in 2015 daadwerkelijk gedaan.
2. Ruim 80% wil in 2016 wederom een carrièrestap maken. De belangrijkste redenen zijn: uitdaging, salarisverbetering en groeimogelijkheden.
3. Het aandeel variabele beloning van het totale salarispakket in 2015 is substantieel hoger dan in 2014. Was dit in 2014 gemiddeld nog 12%, in 2015 is de gemiddelde bonus bijna 20% van het totale salaris.
4. Het aantal professionals met een positief gevoel over het nieuwe jaar is gestegen naar 72% ten opzicht van 58% vorig jaar.

Einde PERSBERICHT

Informatie over LIME Search&Connection
LIME Search&Connection is een search en interim management bureau in Finance, Tax en Treasury. Wij begeleiden en coachen senior professionals bij de keuze naar de ideale vervolgstap in hun carrière. Wij adviseren onze opdrachtgevers bij het aantrekken van de juiste mensen én het optimaal inrichten van hun finance organisatie.

Onze focus is hierbij gericht op eindverantwoordelijke posities en de direct reports, lijn- en stafmanagement, vanaf het salarisniveau Euro70.000 tot Euro300.000. Posities zoals CFO, Finance Director, Divisie of Business Unit Controller, Audit Manager, Corporate Controller, Business of Financial Controller, Tax Director, Tax Manager, Treasury Director of Treasury Manager.

Onze opdrachtgevers zijn multinationals, familiebedrijven, middelgrote en kleine ondernemingen, van start-up tot mature. We hebben hierbij een specifieke expertise opgebouwd bij portfolio bedrijven van private equity huizen.

Onze werkwijze typeert zich door een proactieve houding richting markt en een persoonlijke, creatieve en daadkrachtige aanpak. Onze meerwaarde is het optimaal samenbrengen van partijen met als doel hen succesvoller te maken.

Geplaatst in:

LIME Search & Connection B.V.

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234