Eerste NK Podracing op zondag 13 december

Op zondag 13 december gaan dronepiloten battelen om de Nederlandse titel tijdens het eerste NK Podracing. De legendarische Podrace voor echte helden vindt plaats in Hoog Catharijne Utrecht. De propellers zijn geslepen en de motoren opgevoerd. Op topsnelheid vliegen de Podracers met hun drones rakelings langs etalages, displays, kerstverlichting en publiek. De videobeelden van de trainingsrondes staan al online. Wie durft, is welkom op dit eerste NK.

Testvluchten in de nacht
Vanwege de veiligheid voor het winkelend publiek hebben de piloten 's nachts getraind met vliegen. Niet alle drones en camera's hebben het overleefd, maar Podracing is dan ook een afvalrace. Vooral de U-turn voor de Man Cave belooft een spektakel te worden. Bekijk de trainingsbeelden op www.hoogcatharijne.nl.

Meld je aan voor de open voorronde
Ben jij de Max Verstappen van het Podracen? Op donderdagavond 10 december vindt op Hoog Catharijne Utrecht de open selectieronde plaats. Drone-racers met wedstrijdervaring kunnen zich aanmelden door het sturen van een e-mail naar info@hoogcatharijne.nl. Slimme technische features en power verbeteringen zijn toegestaan. Alleen de sterkste racers bemachtigen een startbewijs voor het NK Podracing.

Tickets & dresscode
Vanwege de beschikbare ruimte op de tribune is het aantal tickets beperkt. De gratis tickets zijn te bestellen op www.hoogcatharijne.nl. Toegang tussen 20.00 uur en 20.30 uur. Transformeer jezelf in een personage uit de wereld van de Podracers en ontdek buitenaards leven in de Man Cave.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eline Zweerink van Hoog Catharijne:
- Telefoon: 030 23 46 732
- E-mail: info@hoogcatharijne.nl

Aanmelden van pers en media
Langs het circuit is ruimte gereserveerd voor pers en media voor het maken van opnames van de NK Podracing. Ook het interviewen van de piloten behoort tot de mogelijkheden. Graag vooraf aanmelden bij de perscoördinator. Aanmelden kan via e-mail: info@hoogcatharijne.nl.

Video van de trainingsnacht
De videobeelden van de trainingsnacht zijn beschikbaar. Deze worden op verzoek toegestuurd. De beelden staan ook op www.hoogcatharijne.nl
Op maandag 14 december is er een video-rapportage beschikbaar. Indien u deze videorapportage wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden via info@hoogcatharijne.nl

Tijdschema:
- 20.00 uur, circuit open voor publiek
- 20.30 uur, deur op een kier
- 20.45 uur, toegang gesloten, start van invliegen
- 21.15 uur, start van de races
- 22.15 uur, medaille uitreiking NK Podracing
- 22.20 uur, drinks in de Man Cave

Hoog Catharijne

plaats:
Utrecht

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234