Blijheid en zorgen bij Unie KBO over zorgakkoord

Met het sluiten van het zorgakkoord is de oproep van de Unie KBO gehoord om een einde te maken aan het gekrakeel over de rug van kwetsbare ouderen. Directeur Manon Vanderkaa: "De grote bezuinigingen van de afgelopen periode worden met dit akkoord absoluut niet gecompenseerd. Dat baart ons nog ernstige zorgen."

Voortaan mogen huishoudelijke hulpen weer in dienst komen en niet meer als zogeheten 'alfahulp' aan de slag. Dit heeft het kabinet vandaag afgesproken in een zorgakkoord met de vakbonden en gemeenten.

Begin van herstel?
"We zijn blij met de extra wetgeving, in lijn met de gedragscode van Doekle Terpstra, gericht op verantwoord inkoopgedrag. Ook zijn we blij dat er wat extra geld komt voor de thuiszorg", aldus Manon Vanderkaa. De Unie KBO is wel van mening dat dit nog maar het begin is van het herstel van de negatieve gevolgen van de forse bezuinigingen op ouderenzorg.

Het zorgakkoord bevat naar mening van de Unie KBO nog weinig concreets. "Weliswaar wordt er gesproken over innovatie, nieuwe type functies en een moderniseringsslag. Maar wat verandert er nu echt in het belang van ouderen?", vraagt Manon Vanderkaa zich af.

Gemeenten krijgen met dit akkoord meer beleidsvrijheid. Het is de vraag of dat in het belang is van ouderen en hulpbehoevenden. De Unie KBO blijft de ontwikkelingen dan ook nauwlettend volgen.
--------------

Over de Unie KBO
De Unie KBO is met zo'n 190.000 leden de grootste, onafhankelijke seniorenorganisatie van Nederland. De Unie KBO komt op voor de belangen van senioren, met name op het terrein van zorg, welzijn, inkomen en koopkracht. Daarnaast biedt de Unie KBO haar leden diverse diensten, services en voordelen aan. Meer informatie over de Unie KBO: www.kbo.nl

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met persvoorlichter Arno Heltzel van de Unie KBO, telefoon 073 - 6123475, mobiel 06 - 51295294.

Unie KBO, met zo'n 190.000 leden de grootste ouderenorganisatie van Nederland

plaats:
's-Hertogenbosch

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234