Bewindvoerders TSN blij met erkenning problematiek thuiszorg

Bewindvoerders TSN blij met erkenning problematiek thuiszorg

Effect zal nog moeten blijken

Almelo, 4 december - De bewindvoerders van TSN Thuiszorg BV hebben met instemming kennisgenomen van het akkoord dat bereikt is tussen de staatssecretaris, de vakbonden en de VNG. Staatssecretaris Van Rijn van VWS maakte dit akkoord vanmiddag na de Ministerraad bekend.

"Wij zijn verheugd dat de regering het belangrijk vindt dat vele tienduizenden zorgbehoevende mensen in Nederland het recht op professionele thuishulp behouden en erkent dat er een probleem is, aldus de bewindvoerders Van der Hel en Daniels. "Mogelijk wordt zo de put gedempt. Nu de regering tot dit inzicht is gekomen, zal moeten blijken wat het effect van de aangekondigde maatregelen is."

"Verder zal moeten blijken of deze maatregelen ervoor zorgen dat de continuïteit van zorg aan 40.000 cliënten en de werkgelegenheid voor 12.000 zorgprofessionals van TSN behouden blijft. Wij gaan bestuderen wat de maatregelen betekenen voor TSN Thuiszorg, haar medewerkers en cliënten", aldus de bewindvoerders.

"De maatregelen moeten nog worden uitgewerkt. Wij zijn benieuwd naar de concrete invulling ervan. Het lijkt erop dat het akkoord vooral over de lange termijn gaat. De werknemers en cliënten van TSN Thuiszorg hebben echter acuut een oplossing nodig. Nu het kabinet de problematiek erkent en bereid lijkt deze te adresseren, moet een oplossing op de korte termijn ook bespreekbaar zijn. Wij blijven daarover graag in gesprek met alle betrokken partijen."

TSN Thuiszorg BV verkeert sinds een week in een staat van surseance van betaling. Het bedrijf hoeft gedurende deze fase enkel aan primaire financiële verplichtingen (salarissen, hypotheken, belastingen) te voldoen. De rechtbank van Overijssel heeft de heren Van der Hel en Daniels als bewindvoerders aangesteld. Zij onderzoeken momenteel of er een levensvatbare toekomst voor TSN Thuiszorg is.

(voor meer informatie, niet voor publicatie)

Erik Martens: 06 24792837 of Alex de Vries: 06 51119205

TSN Thuiszorg

plaats:
Almelo

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234