Mathot in Haarlem wint de Paswerk Prijs 2015

Mathot Medische Specialisten in Haarlem heeft de Paswerk Prijs voor Sociaal ondernemen 2015 gewonnen. Voor een publiek van 150 gasten maakte juryvoorzitter Wiegert Mulder de beslissing van de onafhankelijke jury bekend. De jury oordeelt dat bij Mathot sprake is van volledige integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het bedrijf. Daarnaast is er sprake van een opvallend positieve en loyale werksfeer. En tenslotte vindt de jury het van lef getuigen dat het bedrijf al drie werkzoekenden vanuit de bijstand snel en concreet op arbeidscontract in dienst heeft genomen.

Mathot won de finale van de andere twee finalisten: logistiek dienstverlener Geodis Wilson op Schiphol-Rijk en contractcateraar Sodexo voor de locatie PWN in Velserbroek. Mathot is een Haarlems familiebedrijf meer dan 100 jaar oud en Hofleverancier. Bij het bedrijf werken totaal 80 medewerkers op hoofdvestiging Haarlem en 8 filiaalvestigingen in het land.

Het is specialist in de levering van medische hulpmiddelen zoals medische bandages, therapeutische elastische kousen en stoma-, wond- en continentieproducten.

De Paswerk Prijs voor Sociaal ondernemen is voor de negende keer uitgereikt. De wedstrijd met prijs is bedoeld om werkgevers te stimuleren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen en te houden in zo veel mogelijk reguliere, betaalde banen. De finalebijeenkomst in Sociëteit Vereeniging in Haarlem trok 150 gasten, waaronder werkgevers, hrm-professionals, arbeidsbemiddelaars en andere betrokkenen bij werk en sociale werkgelegenheid. Na de bekendmaking van de winnaar is de prijs (het kunstwerk 'Samen' van de kunstenares Ans Jansen) uitgereikt door Paswerk bestuursvoorzitter Joyce Langenacker. Meer informatie over de wedstrijd staat op de website www.paswerkprijs.nl.

Noot voor redactie - niet voor publicatie
1. Bijgaande foto is bij dit persbericht rechtenvrij te plaatsen. Suggestie
voor het fotobijschrift:
"De delegatie van winnaar Mathot tussen juryvoorzitter Wiegert Mulder (links) en Paswerk bestuursvoorzitter Joyce Langenacker (rechts). (Foto: Noortje Dalhuijsen.)"
2. Meer algemene informatie over Paswerk: www.paswerk.nl.
3. Specifieke informatie over de Paswerk Prijs en de finale: www.paswerkprijs.nl.
4. Vragen bij Rob Wieleman, jurysecretaris Paswerk Prijs, 06 14
31 94 09 en rob.wieleman@paswerk.nl.

Paswerk

plaats:
Haarlem
website:
http://www.paswerk.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234