Cordaid biedt hulp aan slachtoffers overstromingen India

De situatie in zuidoost India als gevolg van overstromingen verergert snel. Nog steeds zijn de weersvoorspellingen ongunstig: de komende dagen wordt opnieuw veel regen verwacht. Cordaid Mensen in Nood ondersteunt haar partnerorganisaties Caritas India en Kalvi Kendra, die alles in het werk stellen om getroffenen eerste hulp te bieden

Grote overstromingen leggen vanaf afgelopen woensdag het openbare leven in dit deel van India stil. Het heeft volgens meteorologen in geen honderd jaar zo hard geregend. Duizenden mensen zijn door het water uit hun huizen verdreven: zelfs de grote industriestad Chennai, waar miljoenen mensen wonen, staat grotendeels onder water.

Cordaid Mensen in Nood ondersteunt haar partners Caritas India en Kalvi Kendra met respectievelijk 50.000 euro en 86.000 euro. Met dit geld kunnen de partners meteen tenten bouwen op droge plekken en droge kleding verstrekken. Daarnaast worden bootjes aangeschaft waarmee voedsel, toiletartikelen en huishoudelijke artikelen snel bij de slachtoffers gebracht kunnen worden. Deze bootjes zijn nodig omdat de gebieden anders niet te bereiken zijn: de enige andere manier om hulpgoederen te brengen in de ondergelopen gebieden is via 'airdrops' (door het Indiase leger).

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u terecht bij Arjanne van der Bijl, abj@cordaid.nl of 0642771378

Cordaid

plaats:
Den Haag
website:
http://www.cordaid.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234