Wie wordt de TaalHeld van Nederland?

Op donderdag 21 januari 2016 reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden voor de tweede keer de TaalHeldenprijs uit. Een taalheld is iemand die zich in het bijzonder heeft ingezet om laaggeletterdheid te voorkomen of te verminderen. Iedereen kan bij de Stichting Lezen & Schrijven zijn of haar Taalheld nomineren.

De TaalHeldenprijs is een persoonlijke aanmoedigingsprijs voor mensen, die zich op een bijzondere wijze blijvend inzetten om laaggeletterdheid te voorkomen of te verminderen. Iedereen wordt opgeroepen om zijn of haar TaalHeld voor 14 december 2015 aan te melden via de website www.lezenenschrijven.nl/taalhelden.

Er zijn 3 TaalHeldenprijzen, geformuleerd vanuit 3 verschillende categorieën: de Taalcursist-TaalHeld, de Taalbegeleider-TaalHeld en de Bruggenbouwer-TaalHeld voor individuen die zich bovenmatig inzetten door mensen en organisaties aan elkaar te verbinden en zo helpen een meer geletterd Nederland te maken.

De Taalheldenprijs wordt mede namens het Forum AtotZ uitgereikt. Dit is het onafhankelijke platform van bekende Nederlanders dat de volle breedte van de samenleving vertegenwoordigt in de aanpak van laaggeletterdheid. In 2015 werden deze prijzen gewonnen door Taalcursist Ineke van der Weide, Taalbegeleider Pietro van Loenen van de Penitentiaire Inrichting Zoetermeer en Bruggenbouwer Jacqueline Blase - van der Meer, werkzaam bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

De TaalHeldenprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Achmea. Dit project wordt gefinancierd uit private gelden.


Over Stichting Lezen & Schrijven
Reizen met het openbaar vervoer. Lezen van medicijnvoorschriften of ondertitels. Schrijven van een sollicitatiebrief. Voor 1 op de 9 Nederlanders is dit niet vanzelfsprekend. Dan verdien je een tweede kans. Door beter te leren lezen en schrijven vergroot je je kans op een gezond en gelukkig leven. Voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Heel Nederland leest en schrijft: dat is de missie van Stichting Lezen & Schrijven. We hebben feiten en cijfers paraat en maken laaggeletterdheid onderwerp van gesprek bij politiek en publiek. We werken aan het voorkomen ervan en organiseren taalscholing. Met de aanpak Taal voor het Leven zorgen honderden lokale en landelijke partners, vrijwilligers en docenten ervoor dat mensen die laaggeletterd zijn, beter leren lezen en schrijven.
www.lezenenschrijven.nl / www.taalvoorhetleven.nl

Stichting Lezen & Schrijven

plaats:
Den Haag
website:
http://www.lezenenschrijven.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234