54.576 kinderen ontvangen Sinterklaascadeau

Nationaal Fonds Kinderhulp, de VriendenLoterij en Radio Veronica
bezorgen kinderen alsnog Pakjesavond

Vanmiddag vond de grote finale van Actie Pepernoot plaats op het Veronicaschip in Amsterdam. Tijdens de feestelijke finale werd bekend gemaakt hoeveel kinderen dit jaar een Sinterklaascadeautje ontvangen. Nationaal Fonds Kinderhulp komt samen met onder andere de VriendenLoterij en Radio Veronica in actie om zoveel mogelijk kinderen die in ons land in armoede leven toch een Pakjesavond te bezorgen. De cheque met het eindresultaat toonde dat dit jaar 54.576 kinderen een Sinterklaascadeautje ontvangen.

Voor ruim 400.000 kinderen in Nederland is de Sinterklaasviering niet vanzelfsprekend. 1 op de 9 kinderen woont in een gezin of instelling waar geen geld is voor pakjesavond of een schoencadeautje. De teleurstelling is onder deze kinderen heel groot, zeker als in de klas vriendjes en vriendinnetjes wél een cadeautje hebben gekregen. Een heel triest idee, vindt Nationaal Fonds Kinderhulp. In samenwerking met de VriendenLoterij en Radio Veronica zet het fonds zich in voor deze grote groep kinderen en organiseerde dit jaar voor de 16e keer 'Actie Pepernoot', waarbij geld werd ingezameld voor Sinterklaascadeaus voor deze kinderen. Vorig jaar kregen 51.084 kinderen dankzij Actie Pepernoot een cadeau en dit jaar is dit aantal opnieuw overstegen.

Uitkijken naar Sinterklaas
Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp: "Het is fijn dat we met Actie Pepernoot elk jaar weer een grote groep kinderen een mooie Sinterklaasavond kunnen bezorgen. Dit zijn kinderen die gedurende het jaar weinig leuks hebben om naar uit te kijken. En deze groep wordt alsmaar groter en groter. Daarom is het belangrijk dat we ons blijven inzetten voor de kinderen voor wie het vieren van Sinterklaas vaak niet mogelijk is."

Met dank aan
De VriendenLoterij en Radio Veronica steunen Nationaal Fonds Kinderhulp bij Actie Pepernoot. Nationaal Fonds Kinderhulp ontvangt sinds 1999 een jaarlijkse schenking van de VriendenLoterij. Onder andere met deze bijdrage zorgt het fonds er jaarlijks voor dat ruim 50.000 kinderen in Nederland toch Pakjesavond kunnen vieren. Sinds twee jaar zet ook Radio Veronica's Veroniklaas zich in voor Actie Pepernoot. Veroniklaas is de afgelopen weken door het land getrokken om aandacht te vragen voor de actie. Op 4 december voerde hij zijn laatste opdracht uit door een special guest, namelijk Waylon, mee te nemen naar de speciale live-uitzending op het Veronicaschip.


Nationaal Fonds Kinderhulp
Actie Pepernoot is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of zwemles mogelijk te maken.

Wil je meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp, neem dan contact op met Charlotte Nijhof via Charlotte@2twintig.nl of 010 280 1555.

Actie Pepernoot - Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234