Bezittingen Johan Vlemmix onder de hamer

Bij online veilinghuis Catawiki komt deze week een groot deel van de bezittingen van ondernemer, zanger en politicus Johan Vlemmix onder de hamer. Vlemmix liet onlangs aan iedereen weten dat hij totaal iets anders gaat doen en schoon schip wil maken. ''Ik wil een nieuwe start maken. Alles verkopen is een begin en vanuit daar ga ik kijken hoe het verder moet", aldus Vlemmix. Onder de hamer komen onder andere auto's, kunst, antieke meubels, staatsieportretten en diverse door Vlemmix gedragen carnavalspakken. Topstuk van de veiling is de befaamde tamponfoto van Heleen van Royen die Vlemmix in 2014 kocht. Op de foto is de vagina van Heleen te zien met een bloedende tampon. De foto veroorzaakte behoorlijke ophef toen deze werd getoond in een uitzending van 'De Wereld Draait Door'. Vlemmix gebruikte de foto tijdelijk voor zijn expositie 'Vulvarious'. De verwachting is dat de foto 2.000 euro gaat opbrengen.

Nieuwe start
Vlemmix geeft aan dat zijn privéleven op dit moment een toneelstuk is met zichzelf in de hoofdrol en dat hij de belangrijke dingen in het leven uit het oog is verloren. "Ik ben een aandachtsjunk. Kick op publiciteit maar het moet anders. Ik ga een nieuwe invulling geven aan mijn leven. Binnenkort ga ik bekendmaken wat dat is, maar ik garandeer je dat het groot nieuws wordt."

Bijzondere objecten
Veilingmeester Ger van Oers van Catawiki geeft aan dat het om een bijzondere veiling gaat. ''Vlemmix heeft in de de loop der jaren ontzettend veel verschillende dingen ondernomen en heeft daardoor ook veel vreemde dingen verzameld''. Zo kan er onder andere worden meegeboden op de officiële kleding die Vlemmix droeg als starter bij het tv-programma 'Ter land, ter zee en in de lucht', een krukje dat Vlemmix kreeg van het medium Jomanda en twee levensgrote poppen van Koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Ook verwacht de veilingmeester veel belangstelling voor een auto die Vlemmix als kunstproject liet beplakken met maar liefst 1.800 oude Italiaanse bankbiljetten''. Het veilinghuis verwacht dat de totale veiling ongeveer 50.000 euro gaat opbrengen.

De veiling is inmiddels gestart en is te bekijken via: www.catawiki.nl/vlemmix

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 70 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234