Silent Circle brengt de software- en cloudcomponent van zijn Enterprise Privacy Platform op de markt

LONDEN, 3 december, 2015 /PRNewswire/ ---- Nieuwe webservicecapaciteiten van Silent Manager garanderen naleving en
controle voor ondernemingen ten aanzien van gespreksgegevens en -tekst
-- De nieuwe app van Silent Phone is opnieuw ontwikkeld en voorzien van
bedrijfsspecifieke functies, evenals peer-to-peer versleuteld(e) bellen,
video, sms en bestandsoverdracht
-- De app van Silent Phone is nu beschikbaar met twee soorten abonnementen
(Basis en Plus) voor Android- en iOS-apparaten
-- Dankzij de belfuncties van Silent World hebben gebruikers beter toegang
tot veilige, internationale zakelijke communicatie
-- Het platform is specifiek ontwikkeld om de veiligheid en privacy van
ondernemingen te garanderen en om gegevensverlies via smartphones tegen
te gaan

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150927/271104LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150927/271104LOGO]

Silent Circle heeft vandaag de officiële release aangekondigd van zijn Enterprise Privacy Platform: een baanbrekend pakket met veilige software, services en apparaten ontworpen om de privacy van alle bedrijven en overheidsinstanties te garanderen.

"We gaan verder waar we gebleven waren met de lancering van onze Blackphone 2. Ik ben trots op al het werk dat we hebben gedaan bij het opnieuw opbouwen van onze software en ons cloudgebaseerde Enterprise Privacy Platform," aldus Bill Conner, President en CEO van Silent Circle. "Op ons platform is ongeëvenaarde veilige communicatie mogelijk in combinatie met de beheerfuncties voor ondernemingen die vereist zijn voor audits en algemene controles." Conner voegt hieraan toe: "Overheden en internationale ondernemingen hebben nu een nieuwe optie om veilig te communiceren op Android- en iOS-apparaten die niet eerder bestond."

Dankzij de nieuwe Silent Manager beschikken gemachtigde beheerders over een eenvoudige manier om toezicht te houden op het gebruik door de organisatie van het Silent Circle-platform via een webgebaseerde beheerinterface. De interface heeft een gebruiksvriendelijk overzicht van huidige gebruikers, groepen en abonnementen, evenals een nieuwsoverzicht met relevant Silent Circle-informatie, zoals updates voor apps van Silent Circle. "Dankzij de webbeheerfuncties kunnen beheerders gebruikers afzonderlijk of groepsgewijs toevoegen of verwijderen. Het gebruik van Silent Circle-accounts kan dus op de vereisten worden afgestemd," aldus Conner. Voor Silent Manager kunnen ook abonnementscodes worden gemaakt. Deze kunnen worden gebruikt voor het verzenden van services buiten e-mail of traditionele zakelijke omgevingen om.

De Silent Phone-app van het bedrijf, waarmee VoIP- en sms-voorzieningen op iOS- en Android-apparaten worden versleuteld, is nu verkrijgbaar als twee verschillende abonnementen: Basis en Plus. Met Silent Phone Basis kunnen leden elkaar onbeperkt bellen en sms'en voor een jaarlijks tarief van $5. Silent Phone Plus biedt alle functies, waaronder telefonisch vergaderen, bestandsoverdracht, bijlagen, voicemail en directe klantensupport voor $9,95 per maand.

Silent Phone kan worden gedownload in de App Store van Apple en via Google Play.

Silent World, een nieuwe belfunctie, is een onderdeel van Silent Phone waarmee gebruikers beschikken over betere beveiliging en meer flexibiliteit op mobiele apparaten (iOS of Android). Het vergroot het bereik van de mogelijkheden van Silent Phone voor versleuteld bellen naar mobiele en vaste lijnen tot 439 bestemmingen. Gebruikers kunnen dus met vrijwel iedereen ter wereld privégesprekken voeren: zelfs met mensen die momenteel geen Silent Phone gebruiken.

De release van het Enterprise Privacy Platform vindt plaats kort na de uitermate succesvolle lancering van de Blackphone 2 van Silent Circle. Dit was een smartphone die helemaal opnieuw is ontwikkeld met als uitgangspunt privacy en het overal beschermen van communicatie en gegevens (en niet alleen binnen bedrijven). "Blackphone 2 combineert een verbeterd Android-besturingssysteem (Silent OS) met de vooraf toegevoegde app van Silent Phone. De telefoon is ontworpen om uw zakelijke en persoonlijke informatie te beveiligen," voegt Conner toe.

"Cyberbeveiliging, en dan vooral de problemen die voortvloeien uit gegevensverlies op mobiele apparaten, is een cruciaal probleem voor ondernemingen, aangezien de privacy en beveiliging van mobiele communicatie door organisaties continu in het gedrang komen," aldus Conner. "Het toezicht op en de controle van wereldwijde netwerken lopen samen met geraffineerde afluisteractiviteiten steeds meer uit de hand. Het toenemende gebruik van mobiele apparaten op de werkplek biedt niet alleen geweldige kansen, maar leidt ook tot meer risico's. De gegevens van uw bedrijf lopen gevaar wanneer medewerkers mobiele apparaten gebruiken zonder na te denken over privacy en beveiliging."

Andrew Pinder CBE, die onlangs bestuurslid is geworden, zei het volgende: "Silent Circle is inmiddels 's werelds meest vertrouwde oplossing voor mobiele en zakelijke privacy. Individuen, bedrijven en overheden overal ter wereld kunnen profiteren van een revolutionair ecosysteem van software, services en apparaten."

"Het bleek wel uit de lessen van de aanval op Sony dat traditionele oplossingen voor beveiliging tekortschieten voor internationale ondernemingen," legt Pinder uit. "Belangrijker nog is dat deze schendingen potentieel veel meer impact kunnen hebben. Elke klant, medewerker en partner loopt nu risico, waardoor het vertrouwen van klanten in ondernemingen in rap tempo afneemt. Daarom heeft Silent Circle een platform ontwikkeld met allerlei verschillende krachtige oplossingen die door bedrijven tot een ideaal totaalpakket kunnen worden gecombineerd."

Meer informatie over de nieuwe, bedrijfsspecifieke functies waarmee de privacy van uw organisatie eenvoudig en vrijwel meteen kan worden gegarandeerd zonder hardware, onderhoud of training:

De mogelijkheden van het Enterprise Privacy Platform:-- Silent Manager is nu voorzien van eenmalige aanmelding via Active
Directory en LDAP-integratie
-- Klantspecifieke nalevingsvereisten voor controledoeleinden
-- Verdeling van groepen binnen een organisatie
-- Uitgebreide Silent World-toegang tot 439 bestemmingen: bel iedereen
ter wereld in de app van Silent Phone
-- Silent Phone-telefoonnummers: word gebeld door anderen op Silent
Phone - een virtuele dubbele simkaart voor elke telefoon
-- Veilige videogesprekken en telefonische vergaderingen
-- Sms-uitnodigingen voor niet-leden
-- Voordelige opties voor connecties tussen bedrijven en de privacy die
ze nodig hebben om risico's te beperken en zo succesvol mogelijk te
zijn. Voor Silent Phone kunnen nu twee verschillende abonnementen
worden gekozen: Basis en Plus
Silent Phone Plus heeft alle functies, waaronder het verzenden van bijlagen van maximaal 100 MB, het veilig opslaan van berichten tot aan 90 dagen, videogesprekken en telefonisch vergaderen, support voor meerdere apparaten en een alomvattende klantenservice. Nieuwe functies:-- Onbeperkt veilig en versleuteld bellen en sms'en met andere leden
-- Telefonisch vergaderen en video-oproepen
-- Berichten die na 1 minuut tot aan 90 dagen voor altijd verdwijnen
-- Veilig bijlagen versturen van maximaal 100 MB per verzending
-- Voicemail van niet-leden (tabblad in Instellingen voor configuratie
en beheer)
-- Support voor meerdere apparaten
-- Toegang tot directe klantensupport
-- $9,95 per maand per gebruiker
Silent Phone Basis biedt onbeperkt peer-to-peer bellen en sms'en. U kunt bijlagen ontvangen, videogesprekken ontvangen en telefonisch vergaderen met andere leden voor een jaarlijks tarief van $5.

Over Silent Circle:

Silent Circle is een toonaangevende internationale onderneming op het gebied van veilige communicatie via het baanbrekende Enterprise Privacy Platform met apparaten, software en services, gebaseerd op open-source ZRTP-technologie en een fundamenteel unieke, cloudgebaseerde mobiele architectuur.

Silent Circle, onder leiding van Bill Conner, voormalig President en CEO van Entrust en President van Nortel, werd opgericht door Mike Janke, voormalig Navy SEAL en beveiligingsexpert, Phil Zimmermann, medeoprichter van PGP, ontwikkelaar van het ZRTP-protocol en toegevoegd aan de Internet Hall of Fame in 2015, en Jon Callas, maker van de full-disk encryptiesoftware van Apple en medeoprichter van PGP Corporation.

Silent Circle is gevestigd in Zwitserland, het land van de beste privacywetten ter wereld. Ga voor meer informatie over Silent Circle naar: https://www.silentcircle.com [https://www.silentcircle.com/]

Contact voor de pers: Liam Curran, +44 (0) 203 003 6496, liam.curran@freuds.com [mailto:liam.curran@freuds.com]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150927/271104LOGO


Silent Circle


Web site: https://www.silentcircle.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234