Brutale aap uit Burgers' Zoo wint Drone Video van het Jaar 2015

Een aap uit Burger's Zoo heeft met een behendige actie de titel 'Drone Video van het Jaar 2015' in de wacht gesleept. In opnames van het apenverblijf in de Arnhemse dierentuin, gemaakt door René van Manen, is te zien hoe een nieuwsgierige chimpansee zijn drone uit de lucht slaat. Het is de tweede keer dat de prestigieuze titel door de website Drones.nl wordt uitgereikt.

De drone video van René van Manen is door bezoekers van Drones.nl uitgeroepen tot Drone Video van het Jaar 2015. In de video is te zien hoe een inwoner van Burgers' Zoo in Arnhem de drone van Van Manen op behendige wijze uit de lucht slaat. De close-up beelden van de chimpansee zijn inmiddels wereldwijd al meer dan 3 miljoen keer bekeken. Van Manen maakte de opnames voor het tweede seizoen van het televisieprogramma Burgers' Zoo Natuurlijk.

René van Manen gaat er naast eeuwige roem vandoor met de Drone Video van het Jaar award. De officiële uitreiking vindt op vrijdag 4 december plaats. De award wordt persoonlijk overhandigd door Marco de Groot van Drones.nl. "Na het tellen van de stemmen werd al snel duidelijk dat René van Manen de overduidelijke winnaar was. Dit was voor ons ook een verrassing, aangezien we eerder een luchtfotografie video hadden verwacht", aldus De Groot. Met een overtuigende voorsprong wist de drone video de andere genomineerden achter zich te laten.

Begin november maakte Drones.nl de zes nominaties voor Drone Video van het Jaar 2015 bekend. Bezoekers konden gedurende de hele maand stemmen op hun favoriet. Naast de video van René van Manen kon er gestemd worden op opnames van de overblijfselen van het Land van Ooit (Ralph Denessen), maar ook op beelden van het verlaten Tropicana zwemparadijs (Voormedia). De andere genomineerden waren opnames van de Keukenhof (Wiebe de Jager), spectaculaire beelden van hoe een drone wordt gered van een plons in het water (Zwier Spanjer) en een video van een wintersport vakantie in de Franse Alpen (Radio 538-DJ Coen Swijnenberg), die zijn vakantie in de sneeuw vanuit de lucht filmde.

De Drone Video van het Jaar verkiezing is een jaarlijks terugkerend initiatief van Drones.nl. Met de wedstrijd wil de website Nederlandse drone video's in de schijnwerpers zetten. Drones.nl is hét online platform op het gebied van drones en voorziet haar bezoekers dagelijks van actueel drone nieuws, reviews en drone video's.

Geïnteresseerde media die bij de officiële uitreiking van de Drone Video van het Jaar award aanwezig willen zijn, worden op vrijdag 4 december om 11.00 uur bij de hoofdingang van Koninklijke Burger's Zoo te Arnhem verwacht.

Neem voor meer informatie contact op met:

DRONES.NL
Contactpersoon: Marco de Groot
Telefoon: 073 - 6102 102
E-mail: info@drones.nl
Website: www.drones.nl

Drones.nl

plaats:
Den Bosch

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234