Catawiki snelst groeiende bedrijf van Europa

Nederlandse website wint Deloitte Fast 500 (EMEA) met groei van 45.080%

Tijdens een award avond in Londen is het Nederlandse online veilinghuis Catawiki gisteravond uitgeroepen tot het snelst groeiende internetbedrijf van Europa. Catawiki zag zijn omzet de afgelopen vier jaar met liefst 45.080 procent groeien. Het bedrijf uit Assen is daarmee de grote winnaar van de Deloitte Technology Fast500, een verkiezing tussen de 500 snelstgroeiende techbedrijven van Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA). De prijs wordt als sinds 1997 uitgereikt en het is voor het eerst dat een Nederlands bedrijf deze prestigieuze prijs wint. In 2006 eindigde navigatieontwikkelaar Tomtom met een groei van 29.519 procent op de derde plek.

Begonnen op zolderkamertje
Catawiki werd in 2008 op een zolderkamertje gestart door René Schoenmakers en Marco Jansen. Catawiki is een online veilinghuis voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Maandelijks bezoeken 12 miljoen bezoekers uit de hele wereld de site, waar wekelijks meer dan 25.000 verschillende kavels met bijzondere objecten. Het aanbod varieert van zeldzame strips tot dure wijn, van kunst tot oldtimers en van antieke sieraden tot postzegels. Het hoofdkantoor is gevestigd in Assen, maar inmiddels heeft het bedrijf ook een groot kantoor in Amsterdam. De site is beschikbaar in diverse talen, waaronder twee varianten van het Chinees.

René Schoenmakers, oprichter en mede-eigenaar van Catawiki, zegt: "We zijn een dynamische en open organisatie met een echte 'hands-on' en 'start-up' mentaliteit. We hebben ons hoge groeipercentage vooral te danken aan onze 300 talentvolle mensen. Het aannemen van de juiste mensen maakt volgens ons echt het verschil. Zo willen wij in de komende maanden 100 topdevelopperes vanuit de hele wereld aannemen voor onze kantoren in Amsterdam en Assen, zodat we onze website en apps nog verder kunnen ontwikkelen. Maar ook in landen als Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en Italië zijn we nog op zoek naar goede mensen''.

Daan Witteveen, corporate finance partner en Deloitte TMT leader. ''Nederland kent intussen een behoorlijk goed start-up klimaat, onze cultuur is open en we zijn gewend internationaal samen te werken. Het Nederlandse Catawiki is hier een ontzettend mooi voorbeeld van en hun eerste plek laat zien dat Nederland een dominante speler is in de technologiebranche. Het is een zeer verdiende erkenning voor hun succes".

Investeerders
De enorme groei van Catawiki is ook bij grote investeerders niet onopgemerkt gebleven. Zo haalde het bedrijf in juli 2015 een bedrag binnen van 75 miljoen euro. De Amerikaanse investeerder Lead Edge Capital had daarin de leiding. Dit was één van de grootste investeringen ooit in een Nederlands internetbedrijf.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 70 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234