Voor- en tegenstanders 'vechten' om domeinnaam zwartepiet.nl

Vanavond proberen voor- en tegenstanders van zwarte piet hun slag te slaan bij online veilinghuis Catawiki. Tijdens een domeinnamenveiling met 50 premium domeinnamen komt daar namelijk de domeinnaam zwartepiet.nl onder de hamer. Het is voor het eerst dat deze domeinnaam wordt geveild en het veilinghuis geeft aan dat er inmiddels veel belangstelling is. ''Vooral in november en begin december worden websites rondom Sinterklaas veel bezocht en commercieel gezien zijn deze domeinnamen dan ook heel gewild. Ook zwartepiet.nl mag rekenen op veel bezoekers en juist daarom zijn voor- en tegenstanders geïnteresseerd''.

Waarde van de domeinnaam
Veilingmeester Romano Jennekens, domeinnamen expert bij Catawiki, legt uit waarom deze domeinnaam zo waardevol is. ''De kans is groot dat een website met deze premium domeinnaam straks bovenaan staat als je in Google zoekt op 'zwarte piet'. Hierdoor trekt de website automatisch veel bezoekers en kun je dus veel mensen informeren over je standpunten. Dit domein zal waarschijnlijk een belangrijke rol gaan spelen in de toekomstige discussie. Aan de biedingen zien we inmiddels dat zowel voor- als tegenstanders geïnteresseerd zijn. En dat kan aan het einde van de veiling een mooie biedstrijd opleveren''.

Ondernemers
''Het feest van sinterklaas draait natuurlijk vooral ook om cadeau's. En een domeinnaam als zwartepiet.nl zou ook heel geschikt kunnen zijn voor een webshop om speelgoed te verkopen. Ik ben bang dat als een ondernemer echt zijn zinnen zet op deze domeinnaam dat zowel de voor- als tegenstanders achter het net zullen vissen'', aldus veilingmeester Jennekens.

De veiling sluit vanavond vanaf 20.00 uur en is te bekijken via www.catawiki.nl/zwartepiet

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 70 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234