Bijzonder boek met unieke foto’s 70 jaar na ontdekking Marilyn Monroe

Den Haag, 2 December 2015

25 Jaar geleden waren de 'Dutch Pickers' Astrid en Ben Franse in Amerika op inkoopreis voor hun bedrijf Bennies Fifties. "We reizen veel door de USA om unieke vintage producten in te kopen. Tijdens één van onze zoektochten kochten mijn man en ik een doos met Marilyn knipsels zonder dat we de inhoud echt goed gezien hadden. Eenmaal terug in Nederland verdween deze doos ruim 20 jaar onder een bureau en raakte deze in vergetelheid."

Door een geïnteresseerde klant werd de mysterieuze doos weer uit het stof gehaald. Het materiaal bleek niet te bestaan uit een fanverzameling van Marilyn foto's en krantenartikelen, maar het bleek het zoekgeraakte archief te zijn van Miss Emmeline Snively, de eigenaresse van het Blue Book Model Agency en de ontdekker van Marilyn Monroe (Norma Jeane).

Totaal geobsedeerd door het archief, besloot Astrid dat het gedeeld moest worden met de ontelbare fans. Astrid vertelt: "Wekenlang zijn we bezig geweest om alles te rubriceren want de inhoud bleek een schat aan missende informatie te bevatten. Veel is er bekend over de fameuze Marilyn, maar weinig is bekend over haar modellenjaren."

Het zojuist uitgebrachte boek 'Before Marilyn' gaat over deze vrijwel onbekende eerste periode van Marilyns modellencarrière. Het komt uit op een bijzonder moment, want het is dit jaar 70 jaar geleden dat Norma Jeane het modellenbureau bij Miss Snively binnen stapte. Indien Miss Snively geen potentie in Norma Jeane had gezien, was er waarschijnlijk nooit een Marilyn Monroe geweest. Zij begeleidde en transformeerde Norma Jeane tijdens haar modellenperiode en was er voor haar aan het begin en tijdens haar filmcarrière.
Op de dag van Marilyns begrafenis vertelt Miss Snively in een TV interview dat ze een doos met Marilyns archiefmappen nog één keer te voorschijn heeft gehaald om ze voor eeuwig op te bergen. Echter, dat deed ze niet...

In het boek "Before Marilyn'' The Blue Book Modelling Years' worden alle details bekend gemaakt. Compleet met unieke, nog nooit eerder gepubliceerde foto's. Het boek is nu uit in Engeland, Nederland en Amerika. Inmiddels wordt er gefilmd in Amerika voor de documentaire over Marilyns Blue Book jaren."

Foto's en informatie:

Astrid Franse - Bennies Fifties
astridfranse@hotmail.com
070-3585810 / 06-14928494

www.fiftiesstore.com
www.facebook.com/dutchpickers

Bennies Fifties

plaats:
Den Haag
website:
http://www.benniesfifties.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234