Optreden Thorax Big Band en Jan Keizer voor Stiltecentrum nieuwe MST

Voor het allereerst in de geschiedenis zal de Thorax Big Band- onder leiding van Freddy Golden- op 12 januari aanstaande optreden als MST Edition. Veel medewerkers van MST die normaal geen onderdeel zijn van de band zullen een muzikale bijdrage gaan leveren aan deze avond. Niemand minder dan BZN-legende Jan Keizer en Limburgs bekendste buuttereedner Pierre Cnoops zullen deze avond samen met 90 MST orkest- en koorleden een spetterend op-treden verzorgen. Daarnaast bestijgen onder andere backing vocal Group 'The Golden Heart Singers' en Het MiDanza Showballet het podium. De opbrengst van dit optreden georganiseerd in het Wilminktheater in gaat naar de inrichting van de Kapel/ het Stiltecentrum in het nieuwe MST Enschede.

De benefietavond is een laagdrempelige manier om te doneren aan De Kapel / Het Stiltecentrum. Begonnen om medewerkers van MST in staat te stellen een bijdrage te leveren aan de ruimte in hun ziekenhuis. De Kapel/ Het Stiltecentrum is er voor iedereen en altijd open. "De omvang en de in-richting van ons Stiltecentrum maakt ons Stiltecentrum een unieke plek", aldus geestelijk verzorger Eric Koster. "Het biedt, mede door de rustige inrichting, patiënten, bezoekers en medewerkers een plek om zich terug te trekken uit de drukte, bedrijvigheid, onrust en spanningen en tot rust en bezinning te komen."

Stilte helpt om gedachten te ordenen of om juist even helemaal aan niets te denken. MST is ont-worpen vanuit de gedachte van 'Healing Environment': ruimtelijkheid, licht, kleurstelling en inrich-ting vormen samen elementen die patiënten en hun familie ondersteunen bij het proces van genezing en verwerking van de eigen situatie. De Kapel/het Stiltecentrum is een onmisbare schakel in wat Healing Environment wil bereiken: mensen moed geven, troost bieden, alleen al door het effect dat de ruimte en inrichting ervan bij iemand teweeg brengt.

Het is een plek waar je gevoelens kunt uitspreken of opschrijven in een omgeving die daartoe uitnodigt. Een plek waar je een kaars kunt opsteken als teken van hoop en moed houden. Iedere week vindt er de zondagse viering plaats. Ook worden er onder andere meditaties aangeboden en concerten gegeven. Schuin tegenover de Kapel/ het Stiltecentrum is een islamitische gebedsruimte ingericht. Er is altijd een geestelijk verzorger aanwezig die beschikbaar is voor een gesprek.

Benefietconcert Thorax Big Band MST Edition
Datum: dinsdag 12 januari 2016
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Wilminktheater Enschede- Holland Casinozaal
Prijs: Euro 30,- per kaart
Verkooppunt: kaartenverkoop via wilminktheater.nl
Goede doel: De opbrengst van deze avond gaat naar de inrichting van de Kapel /het Stiltecentrum van het nieuwe MST Enschede.

Geplaatst in:

Medisch Spectrum Twente

plaats:
Enschede
website:
https://www.mst.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234