Wat is de stand van de journalistiek?

Presentatie: 10 december, Nieuwspoort Den Haag

De komst van Blendle, de opmars van de Belgen en veranderingen bij de NPO, 2014 is een bewogen jaar voor de journalistiek. Maar hoe ziet het journalistieke landschap anno 2014 er eigenlijk uit? Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de Hogeschool Utrecht hebben cijfers en verhalen verzameld die De Stand van de Nieuwsmedia in Nederland weergeven. Op 10 december presenteren we die in Nieuwspoort Den Haag.

In navolging van The State of the News Media, van het Amerikaanse onderzoekscentrum PEW, schetst De Stand van de Nieuwsmedia een samenhangend beeld van het Nederlandse journalistieke landschap. Veel data over journalistiek, zoals oplagen, kijkcijfers en werkgelegenheidscijfers, zijn vaak al openbaar, maar verspreid over diverse rapporten en databases. De Stand van de Nieuwsmedia brengt deze cijfers op een overzichtelijke manier samen op een website en in een krant.

De cijfers worden ondersteund door analyses en verhalen kenmerkend voor 2014. Zoals het verhaal van de Belgen die ondertussen bijna al onze kranten in handen hebben, dat van Blendle, waardoor nu eindelijk een levensvatbaar online verdienmodel binnen handbereik lijkt en staatsecretaris Dekker die aankondigt dat de NPO een nieuwe koers gaat varen. Daarnaast geven mediawoordvoerders van diverse politieke partijen hun visie op het journalistieke landschap en hoe hun partij de toekomst ziet.

Donderdag 10 december wordt de eerste editie van De Stand van de Nieuwsmedia gepresenteerd in Nieuwspoort Den Haag.

De eerste editie van De Stand van de Nieuwsmedia blikt terug op het jaar 2014. In 2016 blikken we terug op 2015.

Mis niks en volg De Stand van de Nieuwsmedia vandaag al via @NieuwsStand

Aanmelden kan via: http://www.persinnovatie.nl/22885/nl/wat-is-de-sta...

Praktische informatie
- Datum: 10 december
- Ontvangst: 10:00 uur
- Aanvang: 10:30 uur
- Locatie: Nieuwspoort Den Haag

Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met Pieter Rebel via info@svdj.nl of 070 361 71 11

Stimuleringsfonds voor de Journalistiek SvdJ

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234