Danone bouwt nieuwe Nutricia fabriek van 240 miljoen in Cuijk

Danone maakt vandaag bekend dat het concern 240 miljoen euro investeert in de bouw van een nieuwe state-of-the-art fabriek in het Brabantse Cuijk voor de Danone Nutricia Early Life Nutrition divisie. Danone wil met deze investering profiteren van de sterk groeiende en wereldwijde vraag naar haar internationale standaard en gespecialiseerde babyvoedingen. De nieuwe fabriek begint eind 2017 met de productie van bekende merken als Nutrilon en Aptamil.

Het bedrag van 240 miljoen euro is Danone's grootste investering ooit in zijn Europese productiecapaciteit. In de afgelopen drie jaar werd de totale productiecapaciteit van de bestaande Europese fabrieken reeds verdubbeld. Met de bouw van de nieuwe fabriek in Cuijk wordt ook hier een verdubbeling gerealiseerd. De fabriek zal voor meer dan tachtig landen produceren.

Felix Martin, Executive Vice President van de Danone Nutricia Early Life Nutrition divisie: "De bouw van de nieuwe fabriek in Cuijk is een belangrijke stap voor Danone en Nutricia. Het zorgt ervoor dat we kunnen voldoen aan de sterk toegenomen vraag naar onze Early Life Nutrition producten en het is evenzeer in lijn met de doelstellingen van onze strategische 2020 agenda om sterke, winstgevende en duurzame groei te realiseren. Wij zijn daarnaast verheugd en trots deze investering juist in Nederland te kunnen doen, waar Nutricia een erfgoed van meer dan honderd jaar heeft liggen."

Danone kiest voor Cuijk als locatie om de specifieke kennis van het huidige personeel te kunnen vasthouden. Ook ligt Cuijk in de nabijheid van Nutricia Research, het internationale R&D centrum van Danone op het Utrecht Science Park dat onderzoek doet naar Early Life Nutrition en Advanced Medical Nutrition.

Danone kiest tijdens de bouw voor de nieuwste technologieën om de duurzaamheidsambities van het bedrijf kracht bij te zetten. De nieuwe fabriek zal zeer energie-efficiënt opereren en voldoen aan de meest strikte normen op het gebied van CO2-uitstoot.

De bestaande fabriek in Cuijk sluit zodra de nieuwe faciliteit volledig operationeel is.

Jeroen Boon, directeur van Nutricia Cuijk: "We zijn heel trots dat Danone Cuijk heeft geselecteerd als locatie om deze nieuwe faciliteit te bouwen voor de productie van onze babyvoedingen. Deze ultramoderne fabriek, in combinatie met onze getalenteerde en gespecialiseerde medewerkers, maakt dat we uitermate goed gepositioneerd zijn om zo efficiënt mogelijk te produceren en de wereld te voorzien van hoge kwaliteit babyvoeding."

Over Danone Nutricia Early Life Nutrition

Danone Nutricia Early Life Nutrition is een van de vier divisies van Danone. Zij richt zich op gezonde voeding tijdens de eerste duizend dagen van een mensenleven; een cruciale periode waarin de juiste voeding het verschil maakt voor de verdere ontwikkeling van het kind.

Danone Nutricia Early Life Nutrition is wereldwijd actief en heeft productie-faciliteiten op diverse locaties in Europa, maar ook daarbuiten. In Utrecht draagt Nutricia Research - het wereldwijde onderzoekscentrum van Danone voor Early Life Nutrition - bij aan innovatie en aan de wetenschappelijke onderbouwing van haar producten.

Danone is genoteerd op de NYSE Euronext Parijs.

Geplaatst in:

Contact voor de pers: Mirjam Govers, directeur Global Communications bij Danone Nutricia Early Life Nutrition - 020 456 9000

Persconferentie: Nutricia belegt vandaag, woensdag 2 december, om 12:30 uur een persconferentie in Cuijk om het nieuws toe te lichten. De persconferentie vindt plaats bij Nutricia Cuijk B.V. aan de Grotestraat 91. De Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant en de burgemeester van Cuijk zullen hierbij aanwezig zijn.

Danone Nutricia Early Life Nutrition

plaats:
Parijs

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234