Andrew Pinder CBE benoemd tot raad van bestuur van Silent Circle

GENEVE, 1 december 2015 /PRNewswire/ -- Silent Circle, de maker van 's werelds eerste privacyplatform voor ondernemingen, met o.a. de Blackphone 2, heeft vandaag bekend gemaakt dat Andrew Pinder CBE - voorheen de e-Envoy van het Verenigd Koninkrijk, onder toenmalig Prime Minister Tony Blair - is aangesteld als lid van de raad van bestuur.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150927/271104LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150927/271104LOGO]

Andrew Pinder: "Na meer dan dertig jaar op de meest seniorniveaus in technologie, zowel in de openbare als de particuliere sector, weet ik hoe belangrijk beveiliging en privacy zijn voor de overdracht van data. Recente en steeds vaker voorkomende koppen over grote schendingen van data bij zeer bekende organisaties onderstrepen dit. Ik ben van mening dat Silent Circle en de technologie die dit bedrijf biedt, perfect zijn gepositioneerd om organisaties de extra bescherming te geven die ze nodig hebben (en waar ze recht op hebben) in deze snel veranderende omgeving waar steeds vaker inbreuk op wordt gemaakt en die steeds meer risico's met zich meebrengt. Nu verlegt Silent Circle de grenzen van deze technologie opnieuw en breidt het bedrijf deze uit van zeer veilige en privé spraak- en databerichten naar uiteenlopende, digitale communicatievormen, met name binnen overheidsinstanties en grote ondernemingen. Dat vind ik intrigerend."

Bill Conner, CEO en president van Silent Circle: "Met de toetreding van Andrew tot ons team, wordt de opkomst benadrukt van Silent Circle als serieuze gedachtegoedleider en innovator in veilige communicatie en als ontwikkelaar van hoogwaardige producten en services met hoogwaardige mensen. De kennis, ervaring en hooggeplaatste contactpersonen die Andrew meebrengt in zijn functie, bieden ons een belangrijke extra resource. We werken met steeds meer ondernemingen, openbare instanties en particuliere bedrijven, die willen dat privacy en databeveiliging de kern vormt van hun communicatie."

Dhr. Pinder functioneerde eerder in de Intel Global Advisory Board, de directie van Entrust en de directies van verschillende andere Britse bedrijven en organisaties en was de Britse e-Envoy van 2000 tot 2004. Hij leidde en coördineerde de ontwikkeling van de kenniseconomie van het VK. In deze functie, waarin hij tevens verantwoording droeg als het eerste IT-hoofd voor de Britse overheid, speelde hij een grote rol in de digitalisering van overheidsinstanties en ondernemingen in het VK. Dhr. Pinder was eerder werkzaam als Head of European Operations and Technology bij Citibank, Head of Global Operations voor de Global Transactional Services Business van Citibank en Director of Systems and Business Operations voor Prudential Assurance van 1990 tot 1994. Daarvoor was hij topambtenaar en had hij de leiding over de IT-afdeling van de Britse belastingdienst.

Over Silent Circle

Silent Circle is toonaangevend op het gebied van privacyoplossingen voor grote ondernemingen en biedt dit door middel van een revolutionair platform van apparaten, software en services, op basis van diens systeemeigen ZRTP-technologie voor een fundamenteel andere mobiele architectuur.

Silent Circle, nu onder leiding van Bill Conner, voormalig President en CEO van Entrust en President van Nortel, werd opgericht door Mike Janke, voormalig Navy SEAL en beveiligingsexpert, Phil Zimmermann, medeoprichter van PGP, ontwikkelaar van het ZRTP-protocol en aanwinst van de Internet Hall of Fame in 2015, en Jon Callas, maker van de full-disk encryptiesoftware van Apple en medeoprichter van PGP Corporation.

Silent Circle is gevestigd in Zwitserland, het land van de beste privacywetten ter wereld. Ga voor meer informatie over Silent Circle naar: https://www.silentcircle.com [https://www.silentcircle.com/]

Perscontact Silent Circle:+44 (0) 203 003 6541press@silentcircle.comPhoto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150927/271104LOGO


Silent Circle


Web site: https://www.silentcircle.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234