Consument levert oude lamp graag in bij speciaalzaak

Wecycle en verlichtingsspeciaalzaken stimuleren recycling met inzamelactie

De winkel is voor de consument de meest gewenste plek om oude spaarlampen naartoe te brengen als hij deze op een verantwoorde manier wil afdanken. Eén op de drie consumenten heeft daarbij de voorkeur voor de verlichtingsspeciaalzaak. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Wecycle. Om consumenten te stimuleren te blijven inleveren, start Wecycle een actie met 150 verlichtingsspeciaalzaken. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen.

Volgens Wecycle is de lampenspeciaalzaak een populaire inzamelplek, omdat veel consumenten juist voor vervanging van hun oude lamp of armatuur naar de specialist gaan. Inleveraars ontvangen daar van 1 t/m 31 december een wenskaart (op=op) met een prijsvraag. Meer informatie: www.wecycle.nl/inleveren.

Altijd inleveren
Klanten mogen energiezuinige lampen altijd inleveren bij aankoop van een soortgelijk product. Bij de meeste verlichtingsspeciaalzaken kunnen klanten ook zonder aankoop hun oude lampen kwijt. Het aanbieden van deze service levert fysieke winkels een voordeel op ten opzichte van online winkels.

Voor de verlichtingsspeciaalzaken is het innemen van afgedankte spaarlampen een onderdeel van het MVO-beleid. Alle ingeleverde tl-buizen en spaarlampen laat Wecycle voor meer dan 90 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: www.wecycle.nl.

Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door middel van een webenquête onder 1.000 mensen tussen de 18 en 75 jaar met een zelfstandig huishouden. De resultaten zijn representatief voor leeftijd, opleiding, geslacht, regio en basiswaarden (sociale milieus). De veldwerkperiode van het onderzoek was augustus 2015. Als het gaat om spaarlampen, dankt 58 procent van de totale groep deze het liefst af in een winkel. Daarbinnen geeft 30 procent de voorkeur aan een verlichtingsspeciaalzaak.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ted van Hintum, telefoon (079) 7600 641 of 06 54 25 39 83 of via e-mail: ted.vanhintum@wecycle.nl.

Wecycle

plaats:
Zoetermeer
website:
http://www.wecycle.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234