Grote finale Actie Pepernoot op 4 december

Bekendmaking inzameling Actie Pepernoot op het Veronicaschip
belooft record aantal gedoneerde Sinterklaascadeaus

Datum Vrijdag 4 december 2015
Tijd 11.00 - 13.30 uur
Locatie Veronicaschip
Adres NDSM-plein 1, 1033 Amsterdam

Al weken kijken kinderen vol verwachting uit naar 5 december. Er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en het aftellen naar het heerlijk avondje is begonnen. Helaas is de Sinterklaastijd voor circa 400.000 kinderen in ons land helemaal niet zo'n leuke, feestelijke periode: Maar liefst 1 op de 9 kinderen leeft in een gezin of instelling waar voor basis uitgaven zoals eten en kleding net aan ruimte is. De teleurstelling is dan ook groot wanneer de schoen op 5 december leeg blijft.

Nationaal Fonds Kinderhulp organiseert daarom dit jaar voor de 16e keer 'Actie Pepernoot', waarbij geld wordt ingezameld om zoveel mogelijk kinderen in het land alsnog blij te maken met een Sinterklaascadeau. Dit doen zij samen met de VriendenLoterij en Radio Veronica. Zo is Radio Veronica's Veroniklaas de afgelopen weken door het land getrokken om aandacht te vragen voor de actie. Op 4 december voert hij zijn laatste opdracht uit door een special guest mee te nemen naar de speciale live-uitzending op het Veronicaschip. Hier wordt de tijdens de grote finale van Actie Pepernoot bekend gemaakt hoeveel kinderen in Nederland op 5 december alsnog pakjesavond kunnen vieren! Vorig jaar waren dit 51.084 kinderen en het lijkt erop dat dit aantal voor 5 december 2015 overstegen zal worden.

Wij nodigen je van harte uit om op vrijdag 4 december aanwezig te zijn bij de grote finale van Actie Pepernoot op het Veronicaschip in Amsterdam, waarbij de betrokken partijen het Nationaal Fonds Kinderhulp een cheque overhandigen met de hoeveelheid kinderen die dit jaar een cadeau krijgt.

Programma
11.00 uur Ontvangst
11.30 uur Bekendmaking aantal kinderen die een cadeau krijgen
12.00 uur Lunch en borrel
13.30 uur Einde

Geplaatst in:

Aanmelden
Aanmelden kan via Charlotte Nijhof:
Charlotte@2twintig.nl of 010 280 1555/06-3830 9269 (ook aanwezig op locatie)

Actie Pepernoot - Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Deventer

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234