Xiamen Airlines introduceert rechtstreekse vluchten tussen Sydney en twee steden in de Fujian provincie

FUZHOU, China, 30 november 2015 /PRNewswire/ -- Xiamen Airlines zal op 29 november 2015 met de allereerste intercontinentale vlucht op de route tussen Fuzhou en een bestemming buiten Azië starten met de opening van een rechtstreekse lijnvlucht tussen Fuzhou en Sydney. De luchtvaartmaatschappij zal op 5 december ook starten met een rechtstreekse vlucht tussen Xiamen en Sydney.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151126/291242 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20151126/291242]

Che Shanglun, voorzitter van de Raad van Bestuur en Algemeen Directeur van Xiamen Airlines, zei dat China, dankzij de gesprekken tussen de Chinese president Xi Jinping en de Australische premier Tony Abbott, in november 2014 een alomvattend strategisch partnerschap met Australië had getekend. De nieuwe lijndienst verbindt dynamisch en multicultureel Australië met de cultureel en taalkundig diverse Fujian provincie, verbetert de handel en de economische samenwerking, culturele uitwisseling en de uitwisseling van personen, en biedt in Fujian geboren chinezen, die in Australië wonen, een gemakkelijke vlucht naar huis.

In juli 2015 introduceerde Xiamen Airlines een rechtstreekse vlucht tussen Xiamen en Amsterdam, wat de eerste intercontinentale route van de luchtvaartmaatschappij markeerde. De nieuwe diensten naar Sydney worden uitgevoerd met Boeing 787-8 toestellen en helpen Xiamen Airlines met de uitbreiding van haar netwerk in Oceanië. De nieuwe Xiamen route vermindert de reistijd tussen de stad en Australië tot negen uur.

Xiamen Airlines is van plan haar overzeese netwerk verder uit te breiden en haar vloot van Boeing 787-8 vliegtuigen zal de internationale routes bedienen. De maatschappij is van plan de de meer geavanceerde Boeing 787-9 vliegtuigen aan de vloot toe te voegen in een poging haar wereldwijde netwerk verder uit te breiden. Een rechtstreekse dienst naar Melbourne, Vancouver en New York wordt gepland voor 2016 in een poging een netwerk op te bouwen welke een alomvattende dekking van de VS, Europa en Australië biedt.

In het verlengde van de nieuwe vluchten op Sydney, lanceerde Xiamen Airlines met een investering van 10 miljoen yuan (ongeveer US$ 1,6 miljoen) een openbaar tour programma voor de ondersteuning van het toekennen van Australische visa aan Chinese jongeren, zodat zij kunnen genieten van een werkvakantie in Australië, als onderdeel van een poging tot culturele uitwisseling tussen de twee landen.


Route Vlucht nr. Vertrek Aankomst Wekelijkse planning
----- ---------- ------- -------- -------------------

Fuzhou-Sydney MF807 22:10 10:30+1 Elke dinsdag, donderdag en zondag
------------- ----- ----- ------- ---------------------------------

Sydney-Fuzhou MF808 12:00 18:20 Elke maandag, woensdag en vrijdag
------------- ----- ----- ----- ---------------------------------

Xiamen-Sydney MF801 22:30 10:30+1 Elke woensdag en zaterdag
------------- ----- ----- ------- -------------------------

Sydney-Xiamen MF802 12:00 18:00 Elke donderdag en zondag
------------- ----- ----- ----- ------------------------

Let op: De planning is gebaseerd op plaatselijke tijden

Contactpersoon: Qiu DapengE-mail: pressoffice@xiamenair.com [mailto:pressoffice@xiamenair.com]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151126/291242


Xiamen Airlines


CONTACT: CONTACTPERSOON: Qiu Dapeng, +86-592-2175175

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234