Grootmoeders tips: terug naar de bron

Aardappelsap bij brandend maagzuur. Honingthee bij verkoudheid. Azijnsokken bij koorts. Gezondheidsklachten werden vroeger anders aangepakt dan nu. Volgens gezondheidsjournalist Stan van Eck is het tijd voor eerherstel voor de tips uit grootmoeders tijd.

"In zekere zin is het een aanklacht tegen het gemak waarmee we als consument onze gezondheid volledig in handen van artsen en de farmaceutische industrie leggen", vertelt Van Eck over het waarom van zijn boek 'Grootmoeders Tips - gezondheid'. "Maar ook tegen het gebrek aan kennis over het eigen lichaam en over hoe de gezondheid zelf te beïnvloeden is."

Populaire facebookpagina
Van Eck is het brein achter de populaire facebookpagina Grootmoeders Tips. Dagelijks lezen vele duizenden mensen zijn tips. "Niet om de dokter te vervangen en niet omdat vroeger alles beter was, wel om het goede uit grootmoeders tijd vast te houden", geeft Van Eck als motivatie voor zijn facebookpagina.
Het succes van de facebookpagina vormde voor uitgeverij 'Bertram + de Leeuw' aanleiding de gezondheidsjournalist te benaderen voor het samenstellen van een boek. In het boek 'Grootmoeders Tips' geeft Van Eck achtergrondinformatie over en eenvoudige tips tegen meer dan vijftig kwalen. Veel 'ingrediënten' zijn gewoon in en rond het huis te vinden.

Fascinatie voor huismiddeltips
Terwijl Van Eck schreef over nieuwe medicijnen en nieuwe operatietechnieken, raakte hij meer en meer gefascineerd door het wonderlijke lichaam en ontdekte hij dat de wetenschap nog maar heel weinig weet. Hij verdiepte zich in de natuurgeneeskunde. "Waar de wetenschap inzoomt op een detail, kijkt de natuurgeneeskunde naar het totaal. Ik ging me verdiepen in de geneeskunde van vroeger en bezocht kuuroorden in verschillende landen. Zo ontstond ook mijn fascinatie voor huismiddeltips. Eenvoudige oplossingen voor alledaagse kwaaltjes. Ik verzamelde in de loop der jaren duizenden tips."
De tips worden gedeeld op de facebookpagina Grootmoeders Tips en de gelijknamige website. In amper een jaar tijd ontving de pagina de dertigduizendste like. De online media zijn nu gevolgd door het boek 'Grootmoeders Tips'.

'Grootmoeders Tips - gezondheid' - Stan van Eck
ISBN 9789461561978
176 pagina's, Euro 9,95

Geplaatst in:

UMS Media

plaats:
PESSE
website:
http://www.umsmedia.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234