Talks TEDxAmsterdam online

Alle TEDtalks van de zevende editie van TEDxAmsterdam, die op 27 november 2015 plaatsvond, staan online. Sprekers uit binnen- en buitenland gaven in de Amsterdamse Stadsschouwburg antwoord op hun Big Questions, het thema van dit jaar. 'Kent liefde geen beperking?', 'Huh?', 'Kunnen we quantum-technologie ook echt laten werken?'. Meer dan 800 bezoekers waren in de zaal aanwezig om naar de inspirerende TEDtalks te luisteren. Jim Stolze, oprichter van TEDxAmsterdam, en Lucas de Man, artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, presenteerden de dag.

Bijzonder optreden
Grote verrassing was het optreden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. De prinses sprak, als erevoorzitter van het Rode Kruis, over het belang van hulp die de humanitaire gevolgen en schadelijke effecten van een natuurramp kan beperken of voorkomen.

Uiteenlopende onderwerpen
Sprekers gaven gedurende de inspirerende dag antwoord op diverse Big Questions over uiteenlopende onderwerpen. Zo behandelde Damiaan Denys de actuele vraag 'Wat is de relatie tussen angst en vrijheid?'. Zelda la Grange sprak over de verandering die zij als blanke vrouw, geboren in een conservatief Zuid-Afrikaans gezin, doormaakte toen zij werd aangesteld als persoonlijk assistent van Nelson Mandela. De 22-jarige Siyanda Mohutsiwa uit Botswana gaf een vooruitstrevende talk over de online toekomst van Afrika. Alle talks zijn nu terug te vinden op de site van TEDxAmsterdam.

TEDxAmsterdam Award voor Jurre den Haan
Den Haan is de winnaar van de TEDxAmsterdam Award, de jaarlijkse competitie waar vernieuwende en inspirerende ideeën een podium krijgen. Hij won de prijs voor zijn onderzoek naar een methode om de ziekte van Alzheimer vast te stellen in het oog met behulp van de (specerij) geelwortel.

Over TEDxAmsterdam
TED is een non-profitorganisatie die zich richt op het verspreiden van 'Ideas worth spreading'. Het begon in 1984 in Californië met een vierdaagse conferentie over Technology, Entertainment en Design, maar inmiddels gaan de zogenaamde 'TEDTalks' over een veel breder scala aan onderwerpen. De jaarlijkse TED-conferentie nodigt de grote denkers en doeners van deze tijd uit om hun 'Idea' inspirerend over te brengen. De randvoorwaarden: out-of-the-box denken en maximaal 18 minuten presenteren. Al deze TEDtalks staan online. TEDxAmsterdam is een onafhankelijk georganiseerd evenement in licentie van TED en heeft zich als eerste onafhankelijke TED-organisatie gewijd aan 'Ideas worth doing' om de verspreide ideeën ten uitvoer te brengen.

Compilatie TEDxAmsterdam 2015:

Link naar TEDxAmsterdam 2015 talks: 


https://www.youtube.com/playlist?list=PLsRNoUx8w3r...


Link naar aftermovie TEDxAmsterdam 2015: Talks TEDxAmsterdam 2015 zijn terug te zien op:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLsRNoUx8w3r...


Voor meer informatie over het event zie: http://tedx.amsterdam

Geplaatst in:

Carlijn Roderburg: carlijn@tedxamsterdam.nl
0636092391

TEDxAmsterdam Foundation

plaats:
Amsterdam
website:
http://tedx.amsterdam/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234