Onbekend werk Jan Sluijters onder de hamer

Bij online veilinghuis Catawiki wordt vandaag een onbekend schilderij van de beroemde Brabantse schilder Jan Sluijters (1881-1957) geveild. Het gaat om het schilderij 'Aan een Zwitsers meer', dat Sluiters omstreeks 1928 heeft gemaakt. Het is een schilderij uit zijn meest gewilde periode en in een typische Jan Sluijter stijl. Veilingmeester Albert Goldenbeld van Catawiki geeft aan dat het om een bijzonder schilderij gaat. ''Schilderijen van Jan Sluijters zijn al jaren erg gewild. Zijn werk hangt dan ook in nagenoeg alle grote musea in Nederland. De schilderijen van Jan Sluijters die niet in musea hangen zijn vanwege de stijgende waarde de afgelopen 60 jaar zeker een keer op de markt verschenen. Dit specifieke schilderij is echter al meer dan 90 jaar in privé bezit en daardoor voor het grote publiek onbekend''. De verwachting is dat het schilderij ongeveer 155.000 euro gaat opbrengen.

Miss-verkiezing
''Jan Sluijters werd vanaf halverwege de jaren 20 echt bekend in Nederland. Dat leverde hem steeds meer opdrachten op van talrijke prominente landgenoten. Zijn beroemdheid en het feit dat hij vooral van vrouwen portretten schilderende leidde er toe dat hij in 1929 werd gevraagd als jurylid voor de allereerste Miss Nederland verkiezing. Na zijn dood in 1957 stegen de prijzen van zijn schilderen en werden ze massaal aangekocht door musea en vermogende verzamelaars. Het schilderij in de veiling is dus één van de weinige schilderijen van Jan Sluijters dat voor het eerst op de markt komt '', aldus veilingmeester Goldenbeld. Inmiddels wordt er al 60.000 euro op het schilderij geboden. Het veilinghuis verwacht dat de biedingen vooral aan het einde van de veiling zullen oplopen.

De veiling van het schilderij sluit zaterdagavond 28 november vanaf 20.00 uur en is te bekijken via www.catawiki.nl/sluijters

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 70 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234