AAIPharma / Cambridge Major Laboratories investeert $15M in aanvullende laboratoriumcapaciteit en mondiaal hoofdkantoor in Wilmington, NC

WILMINGTON, North Carolina, 26 november 2015 /PRNewswire/ -- AAIPharma Services Corp./Cambridge Major Laboratories, Inc. (AAIPharma/CML) kondigt de geplande investering aan van ten minste $15,8 miljoen in de uitbreiding van de laboratoria en het mondiale hoofdkantoor in Wilmington, NC. De uitbreiding zal resulteren in extra kantoorruimte en extra capaciteit voor ontwikkelingsservices, waarmee wordt voldaan aan de groeiende behoeften van de farmaceutische en biotechnologische markten.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO]

De uitbreiding van de vestiging in Wilmington zal voorzien in 40.000 vierkante voet voor uitgebreide capaciteit voor ontwikkelingsservices en een nieuw kantoorgebouw dat zal gaan fungeren als het mondiale hoofdkantoor van het bedrijf. AAIPharma/CML heeft recentelijk goedkeuring ontvangen voor tot $500.000 in subsidies van de lokale overheden op stads- en districtsniveau gedurende de komende vijf jaar.

"Het succes en de doorzettende groei van AAIPharma/CML in Wilmington benadrukt nog eens het feit dat zakelijke mogelijkheden op het gebied van de levenswetenschappen in elke hoek van North Carolina bloeien", aldus gouverneur Pat McCrory. "Onze staat speelt een steeds belangrijker sleutelrol in pionierswerk op het gebied van nieuwe behandelingen voor mensen over de hele wereld en deze bedrijfsuitbreiding zorgt ervoor dat het momentum aan onze kant blijft".

Scott Satterfield, Chief Executive Officer van Wilmington Business Development, verklaarde dat de aankondiging de culminatie vormt van maanden werk om de benodigde leiders rond de tafel te krijgen en het omarmen van de mogelijkheden die gepaard gaan met een belangrijke bedrijfsuitbreiding. "In een project als dit is er sprake van veel bewegende delen", aldus Satterfield. "WBD is er trots op om ondersteuning te bieden aan de groeiplannen voor de lange termijn van AAIPharma/CML, samen met andere spannende projecten die aan de horizon verschijnen".

Ongeveer 5.000 vierkante voet aan labruimte en ondersteunende ruimte daarvoor zal tegen het eind van het eerste kwartaal van 2016 zijn toegevoegd. Volgens de verwachting zal het nieuwe kantoorgebouw van 40.000 vierkante voet tegen het eind van 2016 zijn voltooid, in 2017 gevolgd door meer laboratoriumruimte. GHK Cape Fear Development, een volledig geïntegreerd ontwikkelbedrijf voor onroerend goed gevestigd in Wilmington NC, is aangetrokken voor de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor op de campus van AAIPharma/CML in Wilmington, gelegen aan de Scientific Park Drive.

"We voelen ons vereerd dat we door AAIPharma/CML zijn gekozen voor de ontwikkeling van een ultramodern hoofdkantoor dat voldoet aan alle vereisten voor de verdere groei van het bedrijf", aldus Mike Brown, Partner, GHK Cape Fear Development.

De uitbreiding brengt gedurende de komende vijf jaar een toename van ten minste 50 banen met zich mee, waarmee kritieke groeimogelijkheden voor het lokale gebied worden gerealiseerd. "Deze uitbreiding past in onze strategie voor duurzame groei op al onze vestigingen en is de eerste van verschillende uitbreidingen die er in de nabije toekomst aankomen", aldus Stephan Kutzer, CEO, President en Chairman van AAIPharma / Cambridge Major Laboratories. "We hebben de mogelijkheid op prijs gesteld om samen te werken met overheden op stads-, staats- en districtsniveau aan pogingen om meer banen te creëren in het gebied rond Wilmington".

Over AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc.

AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc. hebben samen een bedrijf van wereldklasse gevormd dat uitgebreide farmaceutische ontwikkelings- en productieservices levert. Met wereldwijd zeven vestigingen richten we ons gezamenlijk op de ontwikkeling en productie van API's, vastestofchemie, formuleringsontwikkeling, analytische ontwikkeling en testservices, klinische en commerciële productie van doseringsvormen (vaste dosis en parenteraal), verpakking en stabiliteitsservices.Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150806/256637LOGO


AAIPharma Services Corp./Cambridge Major Laboratories, Inc.


CONTACT: AAIPharma Services Corp. / Cambridge Major Laboratories, Inc.,Catherine Hanley, Corporate Communications, (O) 910-254-7273,catherine.hanley@aaipharma.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234