"boon. by Wirecard": een nieuwe manier van betalen met smartphones

MÜNCHEN, November 25, 2015 /PRNewswire/ --
- Lancering in vier landen op het Android-besturingssysteem  
- Een HCE-oplossing met MasterCard-certificatie  


Wirecard revolutioneert de mobiele betaalervaring bij het verkooppunt. "boon." is een nieuw betaalmiddel voor Android-smartphones in vier Europese landen. De app is nu beschikbaar via de Google Play Store in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en België. Andere landen volgen binnenkort. Met boon is het mogelijk om mobiele betalingen te verrichten bij elk verkooppunt met NFC-mogelijkheden waar MasterCard Contactless wordt geaccepteerd. Er zijn al veel winkels, tankstations en restaurants die contactloze betalingen met een smartphone accepteren.  
Dr. Markus Braun, CEO van Wirecard: "De mogelijkheden van mobiele betaling groeien snel. Dit is grotendeels te danken aan de voortdurende uitbreiding van de NFC-infrastructuur en de groeiende acceptatie onder de gebruikers. Dit potentieel vormt de basis van ons product. Met boon is het per direct mogelijk om mobiel te betalen bij verkooppunten. De oplossing biedt een ongekende betaalervaring door zijn intuïtieve gebruikersinterface, het slimme ontwerp en de hoogste beveiligingsnormen. En de toevoeging van innovatieve functies en bedrijfsmodellen betekent dat boon zal blijven groeien. We werken samen met leveranciers en partners om boon neer te zetten als een wereldwijd platform."
Iedereen met een smartphone met NFC-functionaliteit en Android 4.4 of hoger kan vanaf nu gebruikmaken van boon. Gebruikers hoeven alleen de Android-app te installeren op hun smartphone en deze te registreren bij boon - daarna kunnen ze vrijwel direct betalingen doen. boon werkt met een prepaid MasterCard die wordt uitgegeven door Wirecard Card Solutions. Deze kaart kan momenteel worden opgewaardeerd via bankoverschrijving of creditcard.
Daarnaast heeft Wirecard "boon.protect" geïntroduceerd om maximale veiligheid te garanderen via moderne normen en technologieën zoals het verzoek om een pincode. Klanten ontvangen een transparant en actueel overzicht van alle transacties. Tools voor risicobeheer en het versleutelen van kaartgegevens via Host Card Emulation (HCE) -technologie voegen een extra beveiligingslaag toe. De HCE-oplossing van Wirecard is zowel gecertificeerd als geverifieerd door MasterCard.
In 2016 zal boon niet alleen innovatieve en veilige betaalfuncties combineren, de app zal ook oplossingen voor klantenbinding en een uitgebreide reeks aan persoonlijke financieringsdiensten zoals microkredieten, peer-to-peer (P2P)-betalingen en nog veel meer toevoegen.
Volgens MasterCard is er in Europa een duidelijke groei zichtbaar in het aantal plekken waar mobiel betaald kan worden. In het tweede kwartaal van 2015 lag het aantal 'aantik'-transacties bijna 170 procent hoger dan het jaar ervoor.
Kom meer te weten over boon op de website http://www.boonpayment.com of op YouTube https://youtu.be/J9u-Jh_SWjU  
Beeldmateriaal: https://www.wirecard.com/newsroom/imagefinder/ [https://www.wirecard.com/newsroom/imagefinder ]  
Over Wirecard:   
Wirecard AG is een internationaal technologieconcern dat bedrijven ondersteunt bij het accepteren van elektronische betalingen binnen alle afzetkanalen. Als toonaangevende en onafhankelijke leverancier biedt de Wirecard Group outsourcing- en white label-oplossingen voor elektronische betalingen. Een wereldwijd platform combineert internationale betaalmogelijkheden met aanvullende oplossingen tegen fraude. Wat betreft het uitgeven van eigen betaalmogelijkheden in de vorm van kaarten of mobiele betaaloplossingen, biedt de Wirecard Group bedrijven een end-to-end-infrastructuur, inclusief de vereiste licenties voor kaart- en rekeningproducten. Wirecard AG staat genoteerd op de Frankfurter Wertpapierbörse (TecDAX, ISIN DE0007472060, WDI). Voor meer informatie over Wirecard, bezoek http://www.wirecard.com of volg ons op twitter @wirecard.

 
Wirecard-mediacontactpersoon: 
EmptyBreak:MARKER 
Wirecard AG 
Maren Brandt 
Tel.:  +49(0)89-4424-1425 
E-mail: maren.brandt@wirecard.com 


 Wirecard AG

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234