Nieuwe route HomeRide 2016 bekend - HomeRide gaat internationaal

Homeride verlegt de grenzen
HomeRide, de fondsenwervende wielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds, gaat op 25 & 26 juni 2016 internationaal. Dit jaar voert een deel van de route door het Duitse glooiende landschap en gaan de HomeRiders op bezoek bij de Duitse collega's in Ronald McDonald Huis Essen.

Na vijf succesvolle edities loopt de route dit jaar van zuid naar noord en fietsen de deelnemers met de wind in de rug van Maastricht naar Groningen. Het doel blijft hetzelfde: zoveel mogelijk overnachtingen realiseren voor gezinnen op loopafstand van hun kind in het ziekenhuis. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders.

Zesde editie HomeRide
Na vijf succesvolle edities organiseert het Ronald McDonald Kinderfonds dit jaar HomeRide alweer voor de zesde keer. HomeRide is dé ultieme sponsorwielertocht die de deelnemers uitdaagt om tot het uiterste te gaan. Ruim 500 km fietsen binnen 24 uur, van Maastricht naar Groningen, langs zeven Ronald McDonald Huizen. De teams rijden in estafettevorm, in een dag én nacht en gaan dit jaar letterlijk en figuurlijk over de grenzen.

Van Maastricht naar Groningen
Na de start in Maastricht fietsen HomeRiders via de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg richting Venlo. Daar fietsen ze de Duits-Nederlandse grens over, met het bijzondere Ronald McDonald Huis Hundertwasser in Essen als tussenbestemming. Na 150 kilometer Duits asfalt doen ze de Ronald McDonald Huizen in Nijmegen, Arnhem en Zwolle aan om vervolgens deze bikkeltocht te eindigen in Groningen. Het belooft een unieke, uitdagende en bijzondere route te worden, dit keer met een extra aantal hoogtemeters in de heuvelachtige gebieden van Duitsland en Limburg. Een mooie uitdaging voor de echte kuitenbijters.

Teams
Inmiddels hebben al 23 teams zich aangemeld voor de sponsorwielertocht HomeRide. Een oude bekende van HomeRide, Ferdinand Putman, is dit jaar wederom van de partij. Hij is teamcaptain van Team Ferre en heeft in juni 2015 voor het eerst meegedaan aan HomeRide. Zijn zoontje Ferre Putman is geboren in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en lijdt aan het syndroom van Apert, waardoor hij intussen vele malen geopereerd is aan zijn hoofdje en handen. Ferdinand kan met zijn vrouw en andere zoon iedere keer op loopafstand van Ferre terecht in het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam en dat is onmisbaar voor de familie Putman. Zo onmisbaar dat zij zich dit jaar weer vol overgave inzetten om zoveel mogelijk overnachtingen te realiseren in de Ronald McDonald Huizen.

Overnachtingen realiseren
Afgelopen HomeRide-editie hebben alle deelnemers een prachtig bedrag opgehaald voor de Ronald McDonald Huizen en hebben we meer dan 10.000 overnachtingen kunnen realiseren. Deelnemers maken het mogelijk dat families samen kunnen zijn als ze elkaar het hardste nodig hebben: als hun kind ziek is. Kijk voor meer informatie op www.homeride.nl en doe mee!

Geplaatst in:

Voor meer informatie over de route, de zesde editie van HomeRide of het Ronald McDonald Kinderfonds kunt u contact opnemen met persvoorlichter Godelief Swank, via g.swank@kinderfonds.nl en 06-547 619 48.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Amersfoort

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234