De allereerste met de hand gemaakte nijntje pop: nijntje handmade

nijntje, die dit jaar haar zestigste verjaardag viert, kent vele verschijningsvormen, maar een gehaakte nijntje was er nog niet. Het is niet alleen de eenvoud van de tekeningen die het goed doet bij de jongste kinderen, ook de verhalen van nijn zijn alom geliefd. De boeken gaan altijd over hele gewone dingen, die overal gebeuren. Om de wereld te ontdekken spelen kinderen verhalen graag na. Ze kletsen een heel eind weg tegen hun knuffel en oefenen zich zo in sociaal gedrag. Het naspelen van verhalen stimuleert de cognitieve ontwikkeling en prikkelt de fantasie van kinderen.
Bij het ontwikkelen van deze nijntje handmade is daarom bewust gekozen voor losse kleertjes. Zo kunnen kinderen nijntje gemakkelijker die verschillende rollen laten vervullen: in de bekende rode jurk die nijn het liefst draagt of gekleed in een koninginneset, mét kroon. En voor de koude winterdagen draagt ze haar blauwe jasje en rode muts. Het witte uniform, bekend van nijntje in het ziekenhuis, is nog in ontwikkeling. Door de verschillende outfits biedt nijntje handmade en haar kleertjes kinderen eindeloos speelplezier.

Het heeft een jaar geduurd om deze gehaakte nijn te ontwikkelen. Door Mercis is steeds zorgvuldig getoetst of de verhoudingen overeenkwamen met het ontwerp van Dick Bruna. Het hoofd van nijntje is in verhouding tot de rest van haar lichaam veel te groot, in dat opzicht lijkt de verhouding hoofd-lichaam van nijntje enigszins op die van een pasgeboren baby. Nijntje heeft veel knuffel-kenmerken in zich: uit verschillend onderzoek blijkt dat opvallende ogen, een hoog voorhoofd, bolle wangen en een kleine neus op veel genegenheid kunnen rekenen. Dit met de hand gemaakte model geeft nijntje een nieuw elan en vergroot nog eens haar aantrekkingskracht. Zowel de pop als de kleertjes zijn met de hand gehaakt. Binnenkort verschijnt een filmpje over het productieproces op de site van just dutch.

De eigenaren van just dutch, Carin Derks en Charlotte van Dijk mochten rekenen op het vertrouwen van Mercis om dit unieke model in de markt te zetten. Charlotte heeft haar sporen verdiend in de museumwereld, Carin in de babymarketing. Zij hebben vanuit die ervaring ingespeeld op het ontbreken van een gehaakte nijn.

Bekijk hier het filmpje :

nijntje handmade en haar kleertjes

25 cm, gehaakt van 100% katoen

http://www.just-dutch.com

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Carin Derks en Charlotte van Dijk
06-11198779
info@just-dutch.com

Just Dutch B.V.

plaats:
Amsterdam
e-mail:
info@just-dutch.com
website:
http://www.just-dutch.com/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234