Biersommelier Fiona de Lange ontwikkelt wijnglazen maar dan voor bier

Vanmiddag in het Délirium Café Amsterdam vindt om 15.00 uur de presentatie plaats van de eerste bierglazenfamilie. Nederlands bekendste biersommelier, Fiona de Lange, heeft in samenwerking met wereldmarktleider in bierglazen Ritzenhoff een serie van drie bierglazen ontwikkeld. De voor iedereen bekende witte- en rode wijnglazen en het champagneglas is nu ook voor bier verkrijgbaar.

Met het Enjoying Beer Blond, Dark en Sparkling bierglas kan de bierliefhebber alle bieren op de juiste wijze proeven. Het glaswerk waaruit het bier wordt gedronken is, net als bij wijn, van wezenlijk belang voor de smaakbeleving.

Deze glazen komen, onder de merknaam 'Enjoying Beer', vanaf begin 2016 op de markt via onder andere Albert Heijn en Blokker. In de horeca brengt bierbrouwer AB InBev als eerste partner de 15 cl variant als proefglas op de markt. De basis voor alle bierglazen is een tulpvorm voor schuim- en aroma behoud. "Dat maakt het verschil met wijnglazen. Bij het dark beer glas dat voor meer complexe bieren is geschikt opent het glas zich aan de bovenzijde om de aroma's vrij te laten", aldus Fiona.

Bier drinken was nog veel te moeilijk
Fiona de Lange: "Tijdens het schrijven van mijn nieuwe boek 'Ontdek de smaak van bier' dat vandaag eveneens gelanceerd wordt in samenwerking met uitgever Caplan, wilde ik het goed proeven van bier beschrijven. Dan begin je met het glas. Al die glazen, al die bierstijlen, dat is toch allemaal niet uit te leggen. Bovendien kon het prima met drie glazen af net zoals bij wijn met het rode- en witte wijnglas en champagneglas. Natuurlijk brengen de grotere brouwerijen al speciale glazen voor hun bier, waarmee ze de consument hun bier willen laten beleven. Standaard glaswerk waarmee de smaak voor alle bieren tot zijn recht komt, bestond echter nog niet. Vandaar dat ik samen met Ritzenhoff, de 'Enjoying Beer' glazenserie heb ontwikkeld."

Blond Beerglass
Blonde bieren hebben een fris karakter met een overhand aan bittere en frisse citrustonen. Het beste worden deze geschonken in een glas met een lange, slanke hals. Dit houdt de frisheid in het glas en de schuimkraag beter vast.

Dark Beerglass
De volmondige bieren, veelal donker, smaken beter in een breder en rondvormiger bierglas met een wijdere opening aan de bovenzijde. Dit geeft meer ruimte voor de zuurstof, zodat de aroma's beter vrijkomen.

Fruit- en Sparklingglass
Speciaal voor de frisse/zure fruitbieren, ciders en pils heeft Fiona een nog slanker glas ontworpen om de frisheid van het bier meer te beleven. De frisse/zure aroma's bereiken direct de neus bij het drinken uit dit glas.
Net als bij wijnglazen geldt dus: Hoe smaller hoe frisser en hoe ronder, hoe voller de smaak.

Oplossing voor de horeca
Naast gangbare glazen voor de bierliefhebber in de kast thuis biedt dit glazenconcept ook uitkomst voor de horeca. Met de groei van speciaalbier heeft een café of restaurant een steeds grotere bierkaart. Een plaats voor het glaswerk van al die bieren is er vaak niet. De horecazaak en ook de brouwer van het bier willen echter wel dat de bierliefhebber de optimale smaakbeleving heeft. De Enjoying Beer glazenfamilie kan perfect naast de gangbare glazen van hardlopende bieren gebruikt worden om de speciale bieren in te serveren. De uitstraling van de brouwer en het bier is zichtbaar via een speciale druppelvanger met meer informatie. Het concept is inmiddels al genomineerd voor de Horecava Innovation Award.

Verkrijgbaarheid
De glazen zijn gemaakt van zeer helder kristalglas, hebben een mousseerpunt om de aroma's naar boven te brengen en te zorgen voor een mooie schuimkraag en een fijne drinkrand voor ultiem drinkgenot. De inhoud is 25 cl. met plaats voor een ruime schuimkraag. Daarnaast zijn er 15cl tafel- en tastingglazen beschikbaar om een fles bier te delen.

Geplaatst in:

Vanmiddag van 15.00 tot 17.00 uur vindt de perspresentatie plaats in het Delirium Café Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd.
Voor meer informatie over 'Enjoying Beer' kunt u contact opnemen met Fiona de Lange, Tel: +31(0)6-5114 9231 www.enjoying-beer.com, fiona@enjoying-beer.com.

Enjoying Beer

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234