Honderden actieve bewoners laten stem horen op Landelijke Bewonersdag

Op 28 november wordt de Landelijke Bewonersdag gehouden in Almere. Dit grote evenement draagt dit keer de titel: Onze agenda, Onze toekomst. Honderden actieve bewoners komen samen om zelf hun agenda te bepalen. Ze betogen dat steden sterker en leefbaarder kunnen, als de doe-democratie ruimte krijgt en er beter wordt samengewerkt. Ook minister Plasterk zal aanwezig zijn op deze burgertop.


Al 26 jaar wordt de Landelijke Bewonersdag gehouden. Op steeds meer plekken nemen bewoners het heft in handen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. De doe-democratie kent vele hobbels! Op de Landelijke Bewonersdag vertellen bewoners wat ze nodig hebben om hun vrijwilligerswerk nog beter uit te voeren. Met zijn allen maken ze die dag de BewonersAgenda. De conceptversie is al af. Die is tot stand gekomen via crowdsourcing onder honderden mensen. Hierin staat wat vrijwilligers willen en niet (meer) willen in hun steden en dorpen! Hoe komt die doe-democratie echt tot stand?

Tijdens de dag is er naast theater, muziek, bijzondere sprekers (waaronder Pieter Hilhorst) ook een keuzeprogramma. Bezoekers kunnen bewonersprojecten van Almere opzoeken, bijzondere deals sluiten (onder meer op het gebied van open overheid, leegstaand vastgoed en collectief sociaal ondernemerschap) met bewoners, ambtenaren en andere belanghebbenden, of naar de bewonersuniversiteit gaan om info en ervaring te delen op belangrijke thema's. Alles wat geleerd wordt gaat naar de redactie van de BewonersAgenda. Die maakt ter plekke een document waar bewoners vertellen hoe zij de toekomst zien.

Aan het eind van de dag wordt de BewonersAgenda gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de gemeente, het maatschappelijk middenveld, de politiek en natuurlijk aan elkaar. De organisatie is in handen van het LSA, een landelijke club van en voor actieve bewoners, in samenwerking met het ministerie van BZK, de Nederlandse Woonbond, KNHM, gemeente Almere en de Schoor.


Het wordt een inhoudelijke dag en een groot feest. Meer informatie en aanmelden: www.landelijkebewonersdag.nl. De deuren van het Topsportcentrum Almere gaan om 10:15 open.


Praktische info:
Waar? Topsportcentrum Almere, Almere

Wanneer? 28-11-2015, van 10:15 tot 16:15 uur

Voor wie? Voor iedereen met hart voor zijn stad

Door wie? Deze dag wordt georganiseerd door het LSA samen met het ministerie van BZK, de Nederlandse Woonbond, KNHM, gemeente Almere en de Schoor

Voor meer informatie, perstoegang, interviewverzoeken en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met of Pleuni Koopman, communicatie LSA: 030-2317511, 06-18680715, pleuni@lsabewoners.nl

Het volledige programma vindt u op:
Informatie over Landelijke Bewonersdagen vindt u op: http://www.lsabewoners.nl/landelijke-bewonersdag/
Informatie over de BewonersAgenda vindt u op: www.lsabewoners.nl/bewonersagenda-stad/

Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners

plaats:
Almere
website:
http://www.lsabewoners.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234