Indesit kondigt campagne aan voor oplossing mogelijke veiligheidsproblemen met wasdrogers

FABRIANO, Italië, November 23, 2015 /PRNewswire/ --

Indesit Company S.p.A. kondigde vandaag aan een campagne te starten om mogelijke veiligheids- en kwaliteitsproblemen met een aantal van zijn bestaande producten op te lossen. De campagne is gericht op wasdrogers die tussen april 2004 en oktober 2015 zijn verkocht onder de merknamen Hotpoint*-Ariston en Indesit.

Na in oktober 2014 te zijn overgenomen door Whirlpool Corporation, is Indesit in samenwerking met Whirlpools wereldwijde veiligheidsexperts gestart met het herzien van de Indesit productenportfolio teneinde zijn producten in overeenstemming te brengen met Whirlpools toonaangevende risicomanagementsystemen en -methodieken.

Als onderdeel van dat proces heeft Indesit in 2015 grondig onderzoek gedaan naar meldingen van incidenten die betrekking hebben op twee van zijn wasdroger-productieplatforms. Vervolgens heeft Indesit het probleem ter beoordeling voorgelegd aan regelgevende instanties. Na overleg is bepaald dat inzake betreffende wasdrogers corrigerende maatregelen zijn vereist.

Indesit heeft wijzigingen in de productie doorgevoerd teneinde ervoor te zorgen dat het probleem in na oktober 2015 vervaardigde wasdrogers niet langer voorkomt. Er wordt een outreach- en servicecampagne gelanceerd om reeds verkochte producten aan te passen. Consumenten kunnen de betreffende wasdrogers blijven gebruiken totdat ze via de outreach- en servicecampagne worden aangepast, op voorwaarde dat de apparaten niet zonder toezicht worden gebruikt. Als ze niet worden aangepast, kunnen in sommige zeldzame gevallen overtollige pluizen in contact komen met het verwarmingselement en kan er brandgevaar ontstaan.

Nu vragen we eigenaren van Hotpoint-Ariston en Indesit producten, van wie de apparaten nog niet zijn gerepareerd, contact op te nemen met Indesit. Indesit zal een servicebezoek regelen en de wasdroger bij de klant thuis zonder extra kosten aanpassen. Wij nodigen alle consumenten met een tussen april 2004 en oktober 2015 aangeschafte wasdroger van de merken Hotpoint-Ariston en Indesit uit een bezoek te brengen aan de speciale website http://www.indesithotpointsafety.com of telefonisch contact met ons op nemen 0 800 333 42 22.

* Het in EMEA verkochte merk Hotpoint dat eigendom is van Whirlpool is niet gelieerd aan het merk Hotpoint dat wordt verkocht in Noord- en Zuid-Amerika.

Indesit Company is een Italiaans bedrijf dat is gevestigd in Fabriano, in de provincie Ancona. Het is een van de toonaangevende Europese producenten en distributeurs van grote huishoudelijke apparaten (wasmachines, drogers, vaatwassers, koelkasten, diepvriezers, fornuizen, afzuigkappen, ovens en kookplaten) en is leider op grote markten als Italië, het Verenigd Koninkrijk en Rusland. Sinds oktober 2014 maakt Indesit Company deel uit van de Whirlpool Corporation Group, de grootste fabrikant van huishoudelijke apparatuur ter wereld, met in 2014 een jaaromzet van circa 20 miljard dollar, 100.000 werknemers en wereldwijd 70 onderzoekscentra op het gebied van productie en technologie.


Indesit Company


CONTACT: Voor meer informatie: Victor De Vries,victor.devries@ketchum.com, +39-02-62411993

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234