Nieuw TV programma PowNed op NPO3: Niet Lullen Maar Poetsen

'Niet lullen maar poetsen' is de nieuwe zesdelige tv serie van omroep PowNed. Presentator Rutger Castricum opent een wereld die normaal gesproken krampachtig gesloten blijft. Tot nu, want zes Rotterdamse jongeren uit vermogende gezinnen delen zes weken lang hun way of life.

Jolique, Koen, Gigi, Kees-Jan en Kim en Kim leven in de rijke Rotterdamse wijk Hillegersberg en genieten met volle teugen van alles wat ze hebben. Het gaat ze voor de wind in het leven. Ze zien er goed uit, bewegen zich in de nieuwste en duurste mode en feesten alsof hun leven er vanaf hangt. Even naar Spanje voor een champagnefeest waar 21 flessen bubbels soldaat worden gemaakt. Of een trip naar Milaan om een Prada tas te kopen. En als het interieur van de woonkamer vraagt om een blauwe hond in plaats van een bruine, dan komt er een blauwe hond. Het kan niet op. The sky is the limit in Rotterdam.

Toch doen deze jongeren er alles aan om zich te ontworstelen van het etiket 'rijkeluiskindje'. De start ups schieten in deze serie dan ook als paddestoelen uit de grond. Modeboetiekjes, blogs en visagie-aan-huis bij rijke Rotterdamse dames. Alles om maar aan de wereld te kunnen laten zien dat ze op eigen benen kunnen staan. Want wat hun vader kan, dat kunnen zij natuurlijk ook. Ze hebben het succes immers met de paplepel ingegoten gekregen. En ook de opvoeding is altijd volledig ingericht geweest op succesvol ondernemen. Het gezin wordt in Hillegersberg benaderd als een businessmodel. Als Jolique op vakantie wil met haar vriendinnen, dan moet het uitje eerst verkocht worden aan haar vader met een Powerpoint presentatie. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het beginnen van een nieuwe start-up. 'Succes is een keuze' en ook al wordt er dagelijks gefeest en genoten van alle rijkdom, de jongeren uit Hillegersberg kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: In Rotterdam wordt er niet geluld maar gepoetst.

Eerste aflevering: NPO 3, dinsdag 24 november 22.00

Omroepvereniging Powned

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234