Internet of Things-leiders creëren OpenFog Consortium om end-to-end technologie scenarioʹs mogelijk te maken voor het Internet of Things

FREMONT, Californië, 19 november 2015 /PRNewswire/ -- Vandaag is een coalitie van leiders op het gebied van het Internet of Things (IoT), waaronder ARM, Cisco, Dell, Intel, Microsoft Corp. en het Princeton University Edge Laboratory, bijeengekomen om samen het OpenFog Consortium te vormen. Doel van dit consortium is de ingebruikname van Fog-technologieën te versnellen door middel van zowel een open architectuur, kern technologieën waaronder de mogelijkheden van gedistribueerde gegevensverwerking, netwerken en opslag als het benodigde leiderschap om de volledige potentie van IoT te realiseren. De OpenFog-architectuur brengt naadloze Intelligence van de Cloud naar de IoT endpoints met behulp van een open gestandaardiseerde benadering. De oprichters bouwen de eerste kaders en architecturen die de tijd reduceren die nodig is om de end-to-end IoT-scenarioʹs te leveren.

De Fog-technologie voor gegevensverwerking distribueert de hulpmiddelen en diensten voor berekening, communicatie, controle en opslag dichterbij apparaten en systemen bij of vlakbij de gebruikers. Het mondiale non-profit OpenFog consortium zal zowel industriële als academische leiders werven voor fog- gegevensverwerkingsarchitecturen met whitepapers, testbeds en andere deliverables die de best practices laten zien voor interoperabiliteit en combineerbaarheid tussen cloud- en edge-architecturen. Door gebruik te maken van bestaande standaarden en bewezen benaderingen zal het consortium de tijd reduceren die nodig is om de end-to-end IoT-scenarioʹs (technologieën, architecturen, testbeds en bedrijfsontwikkeling) te leveren. Dat is waar de markt om vraagt.

Begin 2016 zal het OpenFog Consortium het eerste kader en de eerste architectuur gaan bouwen, verdere bekendmakingen worden verwacht tijdens het IoT World Forum in Dubai dat plaatsvindt op 6 tot en met 8 december 2015.

Kijk voor meer informatie over het OpenFog Consortium en de voordelen van lidmaatschap op: www.openfogconsortium.org [http://www.openfogconsortium.org/] en volg ons op Twitter @OpenFog [https://twitter.com/OpenFog].

Over het OpenFog Consortium:

Het OpenFog Consortium is opgericht ter promotie en versnelling van het in gebruik nemen van OpenFog gegevensverwerking door de volgende toongevende leiders binnen de branche: ARM, Cisco, Dell, Intel, Microsoft en Princeton University. Op het web via http://www.openfogconsortium.org [http://www.openfogconsortium.org/] en op Twitter @openfog.

Over ARM:

ARM bevindt zich in het hart van ʹs werelds meest geavanceerde digitale producten. Onze technologie maakt zowel de ontwikkeling mogelijk van nieuwe markten als de transformatie van industrieën en de samenleving. Onmerkbaar wordt de mogelijkheid gecreëerd van een wereldwijd verbonden populatie. Wij ontwerpen schaalbare, energie-efficiënte processoren en gerelateerde technologieën met als doel het leveren van intelligence op alle plekken waar er gegevensverwerking plaatsvindt, uiteenlopend van sensoren tot servers, waaronder smartphones, tablets, digitale tvʹs, infrastructuren voor bedrijven en het Internet of Things.

Onze innovatieve technologie is in licentie van ARM Partners dat meer dan 60 miljard Systeem-op-Chips (SoCs) heeft verscheept met ons intellectuele eigendom. Samen met onze Connected Community doorbreken wij innovatieve barrières voor ontwikkelaars, ontwerpen en ingenieurs. Zo verzekeren wij een snelle, betrouwbare weg naar de markt voor toonaangevende elektronicabedrijven. Kijk voor meer informatie en het gesprek hierover op http://community.arm.com [http://community.arm.com/].

Over Cisco

Cisco is de wereldwijde IT-leider die bedrijven helpt de mogelijkheden van morgen te transformeren door te bewijzen dat er verbazingwekkende dingen kunnen gebeuren wanneer je diegenen verbindt die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor doorlopend nieuws op http://thenetwork.cisco.com [http://thenetwork.cisco.com/].

Cisco en het logo van Cisco zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco en/of haar verbonden ondernemingen in de VS en andere landen. Kijk voor een overzicht van Ciscoʹs handelsmerken op www.cisco.com/go/trademarks. Genoemde handelsmerken van derden zijn in het bezit van hun betreffende eigenaars. Het gebruik van het woord partner impliceert geen samenwerkingsrelatie tussen Cisco en enig ander bedrijf.

Over Dell:

Dell Inc. luistert naar klanten en levert innovatieve technologie en diensten die hen in staat stellen om meer te doen. Dell heeft een pragmatische benadering van het Internet of Things (IoT) door voort te bouwen op `de apparatuur en data die u reeds heeft, en door uw huidige investeringen in technologie te gebruiken voor snel en veilig analytisch handelen. Met een uitgebreid portfolio van solutions en een pragmatische benadering reduceert Dell de complexiteit, verlaagt het risico en verhoogt de snelheid de ingebruikname van IoT-initiatieven. Kijk voor meer informatie op www.dell.com/IoT [http://www.dell.com/IoT].

Dell is een handelsmerk van Dell Inc. Dell verwerpt ieder eigendomsbelang in de merken of namen van anderen.

Over Intel:

Intel is wereldwijd toonaangevend op het gebied van gegevensverwerkingsinnovatie. Het bedrijf ontwerpt en bouwt de essentiële technologieën die het fundament vormen van ʹs werelds gegevensverwerkingsapparaten. Als voorloper op het gebied van bedrijfsverantwoordelijkheid en duurzaamheid produceert Intel ook de eerste, commercieel verkrijgbare "conflictvrije" microprocessors ter wereld. Kijk voor meer informatie over Intel op newsroom.intel.com [http://newsroom.intel.com/] en blogs.intel.com [http://blogs.intel.com/], en voor Intel's conflictvrije inspanningen op conflictfree.intel.com [http://conflictfree.intel.com/].

Over Microsoft:

Microsoft (@microsoft) is het toonaangevende platform en productiviteitsbedrijf voor de mobile-first, cloud-first wereld en haar missie is om ieder persoon en ieder bedrijf op de planeet in staat te stellen om meer bereiken.

Over Princeton Engineering:

The School of Engineering and Applied Science op Princeton University onderscheidt zich door de combinatie van pionierswerk op het gebied van onderzoek en grote toewijding aan onderwijzen. Als deel van een van ʹs werelds toonaangevende onderzoeksuniversiteiten is Princeton Engineering een hub waar onderzoekers uit veel verschillende academische disciplines samenwerken met partners uit het bedrijfsleven, de overheid en andere universiteiten om problemen op te lossen en mogelijkheden te creëren. Kijk voor meer informatie op www.princeton.edu/engineering [http://www.princeton.edu/engineering]. Princeton University Edge Laboratory is opgericht in 2009 om het gat tussen de theorie en de praktijk in netwerkonderzoek te overbruggen, met name op het gebied van mobiele edge-netwerken. Kijk voor informatie op http://scenic.princeton.edu [http://scenic.princeton.edu/].


OpenFog Consortium

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234