Resato International wint Erasmus Innovatie Award 2015

Resato International wint Erasmus Innovatie Award 2015

Op basis van de resultaten van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2015 is Resato International uitgeroepen tot de meest innovatieve onderneming van Nederland. Deze organisatie ontvangt dan ook de Erasmus Innovatie Award 2015 op 19 november 2015 tijdens het "Innovation Festival 2015" in de Rotterdam Science Tower uit handen van Jan Peter Balkenende.

Resato International ontwikkelt en fabriceert componenten en systemen op het gebied van hogedruktoepassingen. Een van deze oplossingen betreft de ACM waterjet (waterstraalmachine). De oplossingen van het bedrijf worden in tal van industrieën toegepast, waaronder de olie-, gas-, maritieme en chemische industrie.

Het bedrijf scoort bovengemiddeld op meerdere indicatoren van innovatie. Zo roemt de jury "de combinatie van het bedrijf om zowel nieuwe oplossingen als nieuwe markten te betreden." Hierbij valt te denken aan de ontwikkeling van de ACM waterjet waarbij Resato één van de weinige partijen - wereldwijd - is die dergelijke oplossingen in eigen beheer produceren. Eén jurylid noemde het bedrijf "een verborgen kampioen van de Nederlandse industrie."

De omslag van een productgerichte naar een meer marktgerichte organisatie is door de jury ook niet onopgemerkt gebleven. Verder gaf de jury aan dat Resato International "een belangrijke werkgever is in het Noorden van het land." Professor Volberda, juryvoorzitter vindt het bedrijf uit Roden een toonbeeld van sociale innovatie: mogelijkheden voor eigen initiatief van medewerkers, tolerantie voor het maken van fouten, kennisdelen en leren staan hoog op de agenda bij Resato. Al met al is de winnaar van de Erasmus Innovatie Award 2015 een voorbeeld van hoe veranderingen in technologieën én van de organisatie elkaar aanvullen.
Hanskamp AgroTech, TrackJack, en YoungCapital zijn andere toonaangevende voorbeelden van innovatieve bedrijven. Op basis van data uit de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2015, desk research en interviews bij bedrijven waren zij samen met Resato International genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award 2015.

De jury voor het bepalen van de winnaar van de Erasmus Innovatie Award 2015 bestond uit:
- Thomas Grosfeld - Specialist Innovatie en Topsectorenbeleid van VNO-NCW
- Mariëtte Hamer - Voorzitter van de Sociaal-Economische Raad
- Theo Koster - Directeur van NEVAT
- Bertholt Leeftink - Directeur-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie,
Ministerie van Economische Zaken
- Frans van den Bosch, Hoogleraar Management Wisselwerking tussen Organisaties en Omgeving aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University.
- Henk Volberda - Hoogleraar Strategisch Management & Ondernemingsbeleid aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

Geplaatst in:

Over het onderzoek: de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2015.

INSCOPE - Research for Innovation, onder leiding van Prof. dr. Henk Volberda voert al meerdere jaren de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor uit om innovatie in Nederland in kaart te brengen en verder te stimuleren. Volberda is als hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid verbonden aan de vakgroep Strategisch Management & Ondernemerschap van RSM. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van INSCOPE - Research for Innovation. INSCOPE (www.inscope.nl) is een topinstituut dat onderzoek doet naar sociale innovatie. Voor de totstandkoming van deze vragenlijst is gebruik gemaakt van bestaande schalen uit de academische literatuur. De uitnodiging tot deelname aan deze survey is fysiek naar senior management van ongeveer 10.000 organisaties gestuurd. De vragenlijst is beantwoord door 563 respondenten. De respondenten zijn afkomstig van een breed scala van sectoren, waaronder de groot- en detailhandel en horeca (13%), agri, food, en tuinbouw (11%), en de bouwnijverheid en vastgoed (10%). www.inscope.nl

Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) wordt consequent gerekend tot de beste business schools in Europa en tot de top drie voor onderzoek. RSM biedt baanbrekend onderzoek en opleidingen ter verdere bevordering van excellence in alle aspecten van management. RSM is gevestigd in de internationale havenstad Rotterdam, een bruisend knooppunt van bedrijven, logistiek en handel. RSM richt zich op het ontwikkelen van zakelijke leiders met internationale carrières die gewapend met hun innovatieve gedachtegang een duurzame toekomst kunnen inslaan dankzij een gamma bachelor, master, MBA, PhD en executive programma's van het hoogste niveau. De ondersteuningsdiensten van RSM voor executives en alumni worden ook aangeboden vanuit het kantoor in Taipei, Taiwan. www.rsm.nl
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Henk Volberda, op +31 10 408 2210 / +31 6 12972233 of per e-mail op hvolberda@rsm.nl.

Voor nadere informatie over Resato International kunt u contact opnemen met Ton Driessen, CFO en COO bij Resato International, op +31 (0)50 5016877 of per e-mail op tondriessen@resato.com.

Voor nadere informatie over RSM kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager voor RSM op +31 10 408 2877 of per e-mail op mschouten@rsm.nl.

Rotterdam School of Management, Erasmus University

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.rsm.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234