PharmaMar vestigt dochteronderneming in België

MADRID, November 19, 2015 /PRNewswire/ --PharmaMar (MSE:PHM) heeft de opening van een nieuwe dochteronderneming in Brussel (België) aangekondigd om het commerciële team in de Benelux (België, Nederland en Luxemburg) te versterken. Dit verbetert de positie van de onderneming in Europa, een van de belangrijkste markten op het gebied van oncologie.
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150203/727958-b )

Met de nieuwe dochteronderneming in België is PharmaMar nu met zijn eigen structuur in zeven Europese landen aanwezig. De andere dochterondernemingen zijn gevestigd in Italië, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, waarmee het bedrijfs- en distributiemodel van de onderneming verder wordt geconsolideerd.
Luis Mora, algemeen directeur van de oncologie-eenheid van PharmaMar, legt uit: 'Deze nieuwe dochteronderneming ligt in de lijn van onze expansiestrategie en maakt het voor ons mogelijk om direct in een van Europa's hoofdmarkten te opereren. Het is enorm belangrijk voor ons om in bepaalde Europese landen onze eigen teams te hebben om zo de beste dienstverlening aan onze klanten te kunnen bieden.'
Kankerincidentie in België, Nederland en Luxemburg   
Volgens het Belgische kankerregister (Belgian Cancer Registry) zijn er in 2012 65.269 nieuwe gevallen van kanker vastgesteld. Naar schatting zal één op de drie mannen en één op de vier vrouwen voor hun 75ste verjaardag met de ziekte te maken krijgen. De meest voorkomende vormen van kanker in België zijn prostaat-, long- en darmkanker[i].
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) rapporteert in 2012 93.448 nieuwe gevallen van kanker in Nederland. De drie meest voorkomende vormen van kanker bij mannen zijn prostaat-, darm- en longkanker, terwijl dit bij vrouwen borst-, darm- en longkanker zijn[ii].
Volgens de WHO is kanker in 2012 na cardiovasculaire aandoeningen de meest voorkomende oorzaak van overlijden in Luxemburg[iii]. De drie meest voorkomende soorten kanker zijn prostaat-, darm- en longkanker bij mannen, en borst-, baarmoeder- en darmkanker bij vrouwen[iv].
i. http://www.kankerregister.org/Les_chiffres_du_cancer
ii. http://eco.iarc.fr/eucan/Country.aspx?ISOCountryCd=528
iii. http://www.who.int/nmh/countries/lux_en.pdf
iv. http://eco.iarc.fr/eucan/Country.aspx?ISOCountryCd=442
Mediarelaties (+34-638-79-62-15) en investeerdersrelaties (+34-914444500)


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150203/727958-b


PharmaMar

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234