Trends 2016

Traditiegetrouw komt Adjiedj Bakas ieder najaar met zijn trendprognoses voor het nieuwe jaar. Op maandag 16 november nam Gerard Smit, Chief Technology Officer van IBM in de Benelux, het eerste exemplaar van 'Trends 2016' in ontvangst. (zie https://youtu.be/2gek3PwpwKw) Smit noemt het boekje 'een pageturner voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst'.

2016 is volgens de Chinezen het Jaar van de Aap, wat staat voor vrolijkheid, doorzettingsvermogen en vindingrijkheid. De Aap gaat geen uitdaging uit de weg, en dat zal een goede eigenschap blijken, want aan uitdagingen hebben we geen gebrek dit jaar. Decentralisatie zet door in 2016 en burgers trekken steeds meer macht naar zich toe. Overheden en grote ondernemingen krijgen het moeilijk, omdat hun top-down sturingsmodel niet meer past in deze tijd. Op geopolitiek vlak blijft het instabiel en Europa zal door externe dreiging en interne onenigheid flink onder druk komen te staan. Tegelijkertijd zorgt deze druk voor schranderheid en innoveren op het scherpst van de snede. De oorlogseconomie die zich zo ontwikkelt staat in dienst van de Europese idealen van vrijheid en menselijke waardigheid.

In 'Trends 2016' presenteert Adjiedj Bakas de belangrijkste trends voor 2016 op terreinen zo uiteenlopend als arbeid, technologie, overheid, samenleving, geopolitiek, business, toerisme, en mode en design. Om slechts enkele van de gesignaleerde trends te benoemen: genieten van meerdere levens (loopbanen, liefdes..) in een leven; informalisering samenleving: we worden 'opzettelijk ondeftig'; eurocrisis en vluchtelingencrisis splijten Europa; de deeleconomie en de coöperatie fungeren als 'pechdemper'; the disruptors get disrupted; slowbalisering zet door: de kracht van regio's neemt toe, terwijl de wereldhandel afneemt; de terugkeer van grenzen; van vergrijzing naar bevolkingspolitiek; op naar karmakapitalisme.

Wilt u een recensie-exemplaar van Trends 2016 ontvangen? Mail uw verzoek naar pr@bakas.nl
Voor een interview met trendwatcher Bakas kunt u terecht op hetzelfde mailadres.

Trend Office Bakas

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.bakas.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234