Dieren uit woning 'verzamelaar' gered

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft op donderdag 12 november, samen met de dierenpolitie en wijkagent, een papegaai, kat en hond uit een woning in Deurne gehaald. De woning bleek zo vol te staan met spullen en afval dat er een onleefbare situatie was ontstaan. Voor zowel de dieren als de bewoner is hulp geregeld.

Het bezoek aan de woning volgde op een eerdere zaak rond een verwaarloosde pony van de bewoonster. Bij aankomst bleek zij niet thuis. De ramen waren afgeplakt met oude kranten en de stank van afval was al buiten de woning te ruiken. Na telefonisch contact kwam de bewoonster naar de woning en liet de LID-inspecteur en politieagenten binnen. Daar bleek dat er nauwelijks bewegingsruimte was door alle spullen en rommel die in de woning stond opgestapeld. Tussen de spullen, waaronder ook bakken met urine, stond een kooi met daarin een grijze roodstaart papegaai. Rond de kooi was het een grote troep en de papegaai had weinig eten en geen drinken. Op de bank huisde een jonge hond en in de smerige badkamer zat een doodsbange kat tussen dozen vol met uitwerpselen opgesloten.

Na overleg met RVO* kreeg de LID-inspecteur toestemming om de papagaai en kat in bewaring te nemen. De hond en bewoonster van het pand konden tijdelijk elders worden ondergebracht waar de leefomstandigheden wel goed waren. De grijze roodstaart en de kat zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze goed verzorgd worden. Voor de vrouw is hulp ingeschakeld en de situatie van de hond wordt de komende tijd extra gecontroleerd.*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt in iedere zaak of de betrokkene een strafbeschikking krijgt - vaak een boete - of dat de zaak voor de rechter zal worden gebracht.

Informatie en beeld via:
Dik Nagtegaal
Persvoorlichter
T 088 811 32 68
M 06 26 14 68 56
dik.nagtegaal@dierenbescherming.nl

Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)

plaats:
Deurne

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234