Freaks komen met ‘Circus of Horrors’ naar Amsterdam RAI

Killer clowns, zwaardslikkers en dwergen. Op 29 en 30 December komt het meest spraakmakende circus ter wereld naar Amsterdam RAI: The Circus of Horrors. Een bonte verzameling freaks die onder begeleiding van een rock band de meest bizarre kunsten vertonen. ,,Wij spelen geen freaks. We zijn freaks", aldus oprichter 'Dokter Haze' uit Engeland. Na Moskou en Tokyo is nu de Nederlandse hoofdstad aan de beurt. ,,We shockeren het Nederlandse publiek met deze gruwelijke show." Er blijkt veel belangstelling voor deze vorm van circus. ,,Er worden massaal tickets besteld."

Vergeet trompetmuziek, paarden en clowns. ,,Wij hebben het circus opnieuw uitgevonden", aldus John Haze, beter bekend als 'Doktor' Haze. Zijn verhaal leest als een jongensboek. Haze had een moeizame relatie met zijn vader, groeide op in een klassiek circus, leerde vuurvreten in een dag en rende weg van het circus toen hij twaalf jaar oud was. Haze wilde de wereld van Rock 'n Roll veroveren en vertaalde die ambitie uiteindelijk naar het meest schokkende circus concept ter wereld. ,,Ik had nooit gedacht dat de combinatie van horror, rock en circus zo'n enorme hit zou worden." The Circus of Horrors is van oorsprong een Engelse showproductie die in 1995 zijn première beleefde op het prestigieuze Glastonbury festival. Tijdens de bizarre voorstelling worden de meest opvallende, gruwelijke en verbijsterende tricks getoond in een presentatie vol met special effects.

West End

Wereldwijd is The Circus of Horrors een veelgevraagde productie geworden. In Engeland haalde de show de finale van Britain's got Talent en maakte zelfs furore op West End. Tienduizenden Britten bezochten inmiddels deze hit voorstelling. In oktober van dit jaar veroverden de freaks Moskou met hun originele voorstelling en vlak daarvoor waren ze de sensatie van het Fuji Rock Festival in Japan. Het succes is in de entertainmentwereld niet onopgemerkt voorbij gegaan. Kopieën schoten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Niet één haalde echter het niveau van het origineel. Dokter Haze en zijn Horror Circus deelden het podium met sterren als Alice Cooper, Eminem, Iron Maiden en Oasis. ,,Mijn show is niet voor mensen met zwakke zenuwen", aldus Haze. ,,Amsterdam is gewaarschuwd." The Circus of Horrors is geschikt voor mensen vanaf 16 jaar.

Geplaatst in:

Hillenaar Circus Events B.V.

plaats:
AMSTERDAM

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234