Presentatie Cobouw50 in Nieuwspoort: Hemubo wint opnieuw Cobouw Award

Den Haag - In Perscentrum Nieuwspoort werden dinsdag 17 november de prestaties van de Nederlandse bouwondernemingen weer gepresenteert met de publicatie van Cobouw50.
Renovatiespecialist Hemubo sleepte tijdens de presentatie de Cobouw Award in de wacht, als best presterende bouwer. Het bouwbedrijf uit Almere won in 2012 al eerder de 'betonnen bokaal'.

Cobouw50, de jaarlijkse uitgave van Cobouw, beoordeelt Nederlandse bouwondernemingen op financiële performance en soliditeit. Cobouw50 wordt in opdracht van Cobouw onderzocht en samengesteld door PwC. Van de vijf kanshebbers op de Cobouw Award, behoort de meerderheid al jaren achtereen tot de top van Cobouw50. Dus tot de best presterende bouwondernemingen in Nederland. Zo waren Van Gelder, De Vries en Verburg en Hemubo al eerder genomineerd. De laatste twee wonnen de Cobouw Award al, respectievelijk in 2014 en 2012.

Performance en soliditeit
"Stabiele ondernemingen", concludeert Edmond Verstraete, voorzitter van de sectorgroep bouw van PwC. "Jaar-in-jaar-uit behoren ze tot de best presterende bouwondernemingen van Nederland. Ze doen klaarblijkelijk iets goed." PwC stelt in opdracht van Cobouw, elk jaar de Cobouw50 samen. Alle Nederlands bouwondernemingen worden in Cobouw50 opgenomen op basis van hun totale performance en soliditeit. Onder meer wordt gekeken naar de benutte leencapaciteit, de solvabiliteit, het rendement op het gemiddeld werkzame vermogen en de winstgevendheid.

In 2012 won Hemubo voor de eerste keer de Cobouw Award. In dat jaar werd de betonnen bokaal toegekend aan de bouwer die zich het beste door de voorgaande crisisjaren had gesleept.
Hemubo bleef maar net BMV, dat dit jaar zijn debuut in de Cobouw50 maakte, voor. Het verschil tussen de nummer een en twee bedroeg slechts 0,21 punten. De winnaar van vorig jaar, De Vries en Verburg, eindigde op de vijfde plek. Coen Hagedoorn en Van Gelder legden beslag op de plekken drie en vier.

Winnaars Cobouw Award tonutoe:
2015 Hemubo
2014 De Vries en Verburg
2013 Vastbouw
2012 Hemubo

Over Cobouw
Cobouw en cobouw.nl zijn de onafhankelijke nieuwsplatforms voor de bouwsector. Cobouw biedt dagelijks nieuws en opinie op gebied van economie, politiek, aanbestedingen en innovaties in relatie tot de Nederlandse bouwwereld. Cobouw is een uitgave van BIM Media.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie:
Meer informatie:
Simona Petescu, s.petescu@bimmedia.nl of 06 16387276

Over Cobouw
Cobouw en cobouw.nl zijn de onafhankelijke nieuwsplatforms voor de bouwsector. Cobouw biedt dagelijks nieuws en opinie op gebied van economie, politiek, aanbestedingen en innovaties in relatie tot de Nederlandse bouwwereld. Cobouw is een uitgave van BIM Media.

Cobouw

plaats:
Den Haag

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234