Gezinnen wensen ruimere openingstijden milieustraat

De gemeentelijke milieustraat zou ruimere openingstijden moeten hebben. Dat vindt de helft van de bezoekers met een gezin bestaande uit vier personen. 1 op de 3 bezoekers met een gezin zou willen dat de milieustraat op zondag open is. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Wecycle. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) en werkt samen met onder meer de gemeenten.

Bezoekers zijn in meerderheid (62 procent) tevreden met de openingstijden van de gemeentelijke milieustraat. Jan Vlak, directeur Wecycle: "Het is goed dat veel mensen tevreden zijn over de openingstijden van de gemeentelijke milieustraten. Tegelijkertijd roep ik gemeenten op te kijken waar mogelijk de service aan hun inwoners te verbeteren. Gezinnen hebben het meeste e-waste. Zij kunnen dat met een bezoek aan hun milieustraat op een verantwoorde manier afdanken. Samen met de gemeenten helpen we zo mee aan een circulaire economie."

Utrecht voorloper
De gemeente Utrecht stelt sinds april dit jaar één van haar drie milieustraten open op zondag van 9.00 tot 13.00 uur. Frank van Kleef, Unithoofd Gescheiden Inzamelen, zegt hierover: "De proef met de zondagsopening bevalt tot nu toe goed en wordt eind dit jaar geëvalueerd. Na de zaterdag is het met gemiddeld 100 bezoekers per uur de drukst bezochte dag van de week." Voor zover bekend is Utrecht de enige gemeente die een zondagsopening aan inwoners aanbiedt.

Over het onderzoek
TNS NIPO ondervroeg in een representatief onderzoek ruim 1.000 mensen van 18 jaar en ouder uit hun online panel.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. http://www.wecycle.nl.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ted van Hintum, telefoon: (079) 7600 641 of 06 54 25 39 83 of via e-mail: ted.vanhintum@wecycle.nl.

Wecycle

plaats:
Zoetermeer
website:
http://www.wecycle.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234