SPIE nu ook belangrijke technische partner voor ziekenhuizen

Breda, 16 november 2015 - Multitechnische dienstverlener SPIE was al op veel plaatsen te vinden, maar nog niet in ziekenhuizen. Met de introductie van de afdeling Healthcare van SPIE Nederland komt daar verandering in.

Met vier ziekenhuizen in Zuid-Holland, is er een goede start gemaakt. Voor het Erasmus Medisch Centrum, zijn er diverse projecten in uitvoering zowel elektrotechnisch als werktuigbouwkundig.
In verband met de nieuwbouw van het Erasmus Medisch Centrum worden gefaseerd diverse infrastructurele aanpassingen gedaan, zoals het omleggen van het ICT netwerk, het aanpassen van het gebouwbeheersysteem, het deels vervangen en uitbreiden van het toegangscontrolesysteem, het uitbreiden van de zonweringsinstallatie en het optimaliseren van de elektrotechnische voorzieningen op diverse lokaties.

Een andere belangrijke uitdaging is het uitbreiden en aanpassen van de brandmeldinstallaties in het Erasmus MC terwijl het ziekenhuis volledig in bedrijf blijft. Dit moet uiteraard volgens de laatste certificeringseisen. Het Sophia Kinderziekenhuis, onderdeel van het Erasmus MC wordt ook onder de loep genomen. De medisch geclassificeerde ruimtes moeten jaarlijks worden gemeten en waar nodig aangepast vanwege de diverse wijzigingen van medische apparatuur. SPIE heeft hiervoor de juist gekwalificeerde mensen in huis.

Een ander ziekenhuis waar SPIE een overeenkomst mee heeft gesloten, is het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Voor dit ziekenhuis heeft SPIE een opdracht ontvangen om het complete medische- en technische gassenbewakingssysteem aan te leggen. Dit is een geavanceerd bewakingssysteem, omdat ook de elektrische installatie en het aardingssysteem van het nieuwe ziekenhuis hier onderdeel van uitmaken.

Voor het Ijsselland ziekenhuis in Capelle a/d Ijssel heeft SPIE de opdracht ontvangen om de Piketkamers af te gaan bouwen. Het betreft hier de volledige elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

In het Bronovo ziekenhuis in Den Haag wordt SPIE verantwoordelijk voor de renovatie van de afdeling Orthopedie en Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium, waarbij het veilgheidsprotocol een belangrijk onderdeel is. Ook wordt in dit ziekenhuis de glasvezelinstallatie uitgebreid. Dit is noodzakelijk vanwege de fusie met het Medisch Centrum Haaglanden en de daar bijkomende communicatie.

SPIE Nederland B.V. is met de afdeling Healthcare nu dus ook breed inzetbaar voor alle technische werkzaamheden binnen ziekenhuizen. Het is een bijzondere sector die vraagt om flexibiliteit, zodat zowel het ziekenhuis als de patiënten hier zo weinig mogelijk overlast van ondervinden.

Over SPIE Nederland
SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt zijn klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.
Met ruim 38.000 medewerkers verdeeld over bijna 550 vestigingen in 35 landen genereert de SPIE Groep een geconsolideerde omzet van Euro5,22 miljard en een geconsolideerde EBITA van Euro334 miljoen in 2014.

In het segment North-Western Europe, waar 8900 medewerkers werkzaam zijn vanuit meer dan 92 vestigingen, genereert de SPIE Groep een omzet van Euro1.21 miljard in 2014.

www.spie-nl.com
www.facebook.com/SPIENederland
www.twitter.com/SPIENederland
www.linkedin.com/company/spie-nederland

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
SPIE Nederland
Bianca Benard-Meyer
Manager Communications
Tel. + 31 (07)6 544 5444
communicatie.nl@spie.com
www.spie-nl.com

SPIE Nederland B.V.

plaats:
Breda
website:
http://www.spie-nl.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234