Actie Pepernoot van start: alle kinderen een Sinterklaascadeau

De 16e editie van Actie Pepernoot van Nationaal Fonds Kinderhulp gaat op maandag 16 november van start. Tot Pakjesavond komt het fonds samen met de VriendenLoterij en Radio Veronica in actie om zoveel mogelijk kinderen toch een Sinterklaascadeautje te bezorgen dit jaar.

En dat is nodig. In ons land groeien namelijk 400.000 kinderen op in armoede. Kinderen die vaak allang niet meer uitkijken naar 5 december. Hoop op cadeautjes hebben ze niet, want voor leuke dingen is er thuis geen geld. Maar gelukkig is er altijd nog Sinterklaas om je verlanglijstje naar te sturen toch?

Kinderen willen niets liever dan erbij horen
Als je als enige uit de klas geen cadeautje vindt in je schoen, dan is dat moeilijk uit te begrijpen. Maar het gemis van een cadeautje is gek genoeg niet eens het belangrijkste voor deze kinderen. Wat hen echt verdriet doet, is dat ze worden overgeslagen en niet mogen meedoen. Wanneer vriendjes en vriendinnetjes op school trots vertellen over wat ze gekregen hebben, dan kunnen deze kinderen niet meepraten. Ze voelen zich buitengesloten, anders dan andere kinderen.

Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp:
"Armoede gaat vaak gepaard met schaamte. Daarom proberen mensen dit ook vaak verborgen te houden. Maar in de Sinterklaasperiode is dit extra lastig, omdat alles dan lijkt te draaien om cadeaus. Als ouder gun je je kind ook plezier van het Sinterklaasfeest net als alle andere klasgenootjes, maar worstel je tegelijkertijd om de boodschappen te kunnen betalen. Daarom maken wij, samen met de VriendenLoterij, al sinds 2000 Pakjesavond mogelijk!"

Doneren voor Actie Pepernoot
Tot 5 december kan iedereen geld doneren op de website van Actie Pepernoot of een actie starten met collega's, familie of vrienden om geld op te halen.

Ga voor meer informatie over Actie Pepernoot naar www.actiepepernoot.nl

Geplaatst in:

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nationaal Fonds Kinderhulp, Jan Wezendonk op j.wezendonk@kinderhulp.nl of 0570 - 611 899.

Nationaal Fonds Kinderhulp
Actie Pepernoot is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 400.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of zwemles mogelijk te maken.

VriendenLoterij
De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Nationaal Fonds Kinderhulp ontvangt sinds 1999 een jaarlijkse schenking van de VriendenLoterij. Met deze bijdrage zorgt Kinderhulp er jaarlijks voor dat 50.000 kinderen in Nederland dankzij Actie Pepernoot toch Pakjesavond kunnen vieren.

Actie Pepernoot - Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Deventer

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234